Siktet i gambling-sak varetektsfengslet i fire uker

Norsk-amerikaner pågrepet for kriminell gambling.

KRIMINELL PYRAMIDE:  - Det vi står overfor, er toppen av en kriminell pyramide, sa Økokrims Joakim Berge i retten i dag. MMS-foto: Halldor Hustadnes
KRIMINELL PYRAMIDE: - Det vi står overfor, er toppen av en kriminell pyramide, sa Økokrims Joakim Berge i retten i dag. MMS-foto: Halldor HustadnesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene av de to norskamerikanske brødrene som er arrestert for å være lederskikkelser i en kriminell gamblingpyramide i USA ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett, i påvente av amerikanske myndigheters begjæring om å få ham utlevert.

Retten sa i ettermiddag ja til begjæringen om varetektsfengsling, som gjelder fram til 19. juli, med brev og besøksforbud.

Mannen som ble framstilt for fengsling i Oslo tingrett fredag ettermiddag, er en av tre i Norge med tilknytning til det amerikanske spillsyndikatet Macho Sport. Selskapet skal med utstrakt bruk av vold og trusler ha drevet inn spillegjeld. To av de tre pågrepne er fra Tvedestrand og er norske statsborgere, mens 42-åringen som ble framstilt for fengsling i Oslo har amerikansk statsborgerskap.

Politiadvokat Joakim Ziesler Berge fra Økokrim fikk rettens medhold i kravet om at mannen bør sitte fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, til amerikansk påtalemyndighet får oversendt den formelle utleveringsbegjæringen. Mannens forsvarer, advokat Ksenija Nilsen, mente det ikke er grunn til å anta at det vil utgjøre noen fare for sakens oppklaring dersom den 42 år gamle firebarnsfaren får være på frifot mens spørsmålet om utlevering blir avklart.

- Hvor skulle han vel dra når USA har bedt om å få han utlevert, sier Nilsen til NTB etter fengslingsmøtet.

Ifølge opplysningene i saken skal 42-åringen og hans yngre bror være plassert på toppen i en voldelig, illegal gamblingpyramide. Begge brødrene skal ha amerikanske statsborgerskap, men har sterk tilknytning til Norge. De to pågrepne i Tvedestrand er slektninger av brødrene og er siktet for heleri.

(NTB)

FORSVARER: Ksenija Nilsen. MMS-foto: Halldor Hustadnes
FORSVARER: Ksenija Nilsen. MMS-foto: Halldor Hustadnes Vis mer