Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet i Sigrid-saken dømt for overfall og blotting

Løp etter en kvinne i 2006, tvang av henne klærne og voldtok henne.

FORTSATT SAVNET: Fortsatt Savnet: Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet i 24 dager.

Foto: Privat / NTB scanpix
FORTSATT SAVNET: Fortsatt Savnet: Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet i 24 dager. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er i slutten av 20-årene er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken, er tidligere dømt for både overfallsvoldtekt og blotting.

Politiet bekrefter i dag at en mann er siktet for falsk forklaring i saken, og at samme mann tidligere er siktet for voldtekt.

Dagbladet kjenner til at mannen i 2007 ble i Gulating lagmannsrett dømt for voldtekt og blotting.

Dommen beskriver hvordan han en tidlig morgen i august 2006 løp etter en kvinne i en norsk by, før han hentet henne igjen i en tunnel. Der holdt han kvinnen fast, tvang av henne klærne, og voldtok henne.

Grovt overgrep Mannen ble dømt til to år og ti måneders fengsel for forholdet.

 I dommen beskrives overgrepet som grovt:

««..et grovt overgrep som må ha virket svært skremmende på fornærmede. Uten noen form for forvarsel, ble hun angrepet bakfra (...) og utsatt for en alvorlig integritetskrenkelse»,» heter det i dommen.

Samme dag som overfalsvoldtekten fant sted, blottet  mannen seg også for en annen kvinne.

I retten erkjente mannen forholdene.

Beate Hamre var bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen i 2007. Hun ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

- Jeg kan bekrefte at jeg var bistandsadvokat for kvinnen, sier Hamre til Dagbladet.

Fra nærmiljøet Politiet har gått gjennom observasjonen og i forbindelse med en rekonstruksjon skal de ha foreholdt ham at den observasjonen han hadde meldt fra om ikke kunne stemme. Nå er han siktet for falsk forklaring i forbindelse med 16-åringens forsvinning

 Kim Gerdts var forsvarer for den voldtektsdømte under straffesaken i 2007. Han er fortsatt advokat for den siktede, og det eneste han ønsker å si om saken er at politiet har benyttet seg av en skinnsiktelse.

- Her har politiet benyttet seg av en skinnsiktelse for å kunne gjennomføre tvangsmidler. Dette mener vi er ulovlige tvangsmidler og dette vil få etterspill, sier Gerdts til VG.
 
Avhørt tidligere Mannen har tidligere vært inne til vitneavhør i forsvinningssaken.

Torsdag morgen bekrefter Oslo-politiet i en pressemelding at mannen er siktet.

- Vi kan bekrefte at et vitne i Sigrid-saken er siktet for falsk forklaring. Vitnet har vært i avhør, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i en pressemelding.

Vitnet vil ikke bli fremstilt for varetektsfengsling for falsk forklaring.

Dusør Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet da hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til 5. august. Hun har nå vært savnet i 24 dager.

Politiet har fått over 2500 tips og det er utlovet en milliondusør i saken.

Familiens bistandsadvokat Harald Stabell sier følgende til Dagbladet:

- Jeg har ingen kommentar til TV 2s oppslag, sa han til Dagbladet i går kveld.

LETER FORTSATT: Politiinnspektør Hanne Kristin Rohde bekrefter at en mann er siktet i Sigrid-saken.  Foto: Thomas Skaug/Dagbladet
LETER FORTSATT: Politiinnspektør Hanne Kristin Rohde bekrefter at en mann er siktet i Sigrid-saken. Foto: Thomas Skaug/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media