Siktet krigsforbryter tatt i Norge

39-åring har bodd i Norge siden 2007.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 39 år gammel mann som er mistenkt for å ha begått krigsforbrytelser under krigen på Balkan, er pågrepet i Orkanger, melder VG Nett.

Mannen ble pågrepet klokka 10 i dag. Han skal ha levd i Norge med sin riktige identitet siden sommeren 2007. Kosovo krever at den mistenkte 39-åringen utleveres.

- Han kom til Norge som asylsøker i juli 2007, og har oppholdt seg her siden, sier Jan Eirik Thomassen, politiadvokat i Kripos, til Dagbladet.no.

39-åringen er mistenkt for å ha fordrevet kosovoalbanere fra konkrete områder i Kosovo til Albania under krigen på Balkan. Han er mistenkt for trusler, tvang og ildspåsettelser begått i mars 1999.

- Ifølge anklagen mot ham har han begått krigsforbrytelser mot sivile albanere som en del av en serbisk paramilitær styrke, sier Thomassen.

- Han er anklaget for å ha tvunget folk til til å forlate områder de har hatt lov til å være i, og for å ha tent på minst to hus, sier politiadvokaten.

Han er ikke mistenkt for noen form for voldshandlinger.

Dette er den tredje saken i løpet av kort tid, hvor krigsforbrytere kreves utlevert fra Norge, og ifølge Kripos den fjerde saken der en mistenkt krigsforbryter blir pågrepet i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer