Siktet krigsforbryter tatt i Norge

39-åring har bodd i Norge siden 2007.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 39 år gammel mann som er mistenkt for å ha begått krigsforbrytelser under krigen på Balkan, er pågrepet i Orkanger, melder VG Nett.

Mannen ble pågrepet klokka 10 i dag. Han skal ha levd i Norge med sin riktige identitet siden sommeren 2007. Kosovo krever at den mistenkte 39-åringen utleveres.

- Han kom til Norge som asylsøker i juli 2007, og har oppholdt seg her siden, sier Jan Eirik Thomassen, politiadvokat i Kripos, til Dagbladet.no.

39-åringen er mistenkt for å ha fordrevet kosovoalbanere fra konkrete områder i Kosovo til Albania under krigen på Balkan. Han er mistenkt for trusler, tvang og ildspåsettelser begått i mars 1999.- Ifølge anklagen mot ham har han begått krigsforbrytelser mot sivile albanere som en del av en serbisk paramilitær styrke, sier Thomassen.- Han er anklaget for å ha tvunget folk til til å forlate områder de har hatt lov til å være i, og for å ha tent på minst to hus, sier politiadvokaten.

Han er ikke mistenkt for noen form for voldshandlinger.

Dette er den tredje saken i løpet av kort tid, hvor krigsforbrytere kreves utlevert fra Norge, og ifølge Kripos den fjerde saken der en mistenkt krigsforbryter blir pågrepet i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer