I RETTEN: Det under et fengslingsmøte i Bergen tinghus (bildet) at kvinnen fikk smerter. Foto: DAVID40226543 / CREATIVE COMMONS
I RETTEN: Det under et fengslingsmøte i Bergen tinghus (bildet) at kvinnen fikk smerter. Foto: DAVID40226543 / CREATIVE COMMONSVis mer

Siktet kvinne spontanaborterte i retten

Var gravid i fjerde måned da hun fikk smerter i Bergen tinghus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 42-årig kvinne spontanaborterte under sitt eget fengslingsmøte i Bergen tingrett i begynnelsen av måneden. Det skriver BA.

Ble gravid i fengselet Ifølge sin forsvarer Ole-Petter Grythe Hoff var den rumenske kvinnen, som er siktet for menneskehandel sammen med sin ektemann, gravid i fjerde måned da hun under fengslingsmøtet fikk smerter.

Forsvareren opplyser at kvinnen hadde vært på legevakta dagen før på grunn av blødninger, men at hun var blitt sendt tilbake til fengselet, der hun har sittet i varetekt siden 15. oktober. Hun er blitt gravid med sin ektemann mens de begge har sittet fengslet.

Hoff hevder videre at kvinnen ble avvist av dommeren da hun under fengslingsmøtet dagen etter legevaktbesøket fortalte at hun hadde problemer knyttet til graviditeten.

Da det ble klart at kvinnen hadde store problemer, ble ambulanse tilkalt, og hun ble fraktet til sykehuset, uten at ektemannen fikk være med. Der ble spontanaborten konstatert.

Tilbake til fengselet Hoff roser rettsbetjentene for behandlingen de ga hans klient, men hevder politiet ikke viste interesse for å skaffe henne tolk.

- Et par timer etter at hun mistet barnet, ble hun sendt tilbake til fengselet, framholder han.

Uavhengig av spontanaborten ble den 42-årige kvinnen dømt til videre fengsling fram til menneskehandelsaken kommer opp 5. mars.

- Tragisk hendelse Rudolf Christoffersen, politiadvokat i Hordaland politidistrikt, avviser at kvinnen ble dårlig behandlet.

- Dette var en tragisk hendelse i arresten på tinghuset. Men politiet sørget umiddelbart for ambulanse, og jeg vil berømme deres reaksjon, sier Christoffersen til BA.

Han sier videre at retten ikke ble opplyst om legevaktbesøket før under fengslingsmøtet.

- Jeg synes dommeren håndterte henne på en veldig fin måte, sier politiadvokaten.

Undres Når det gjelder fraværet av tolk, viser Christoffersen til at det er helsepersonellet som avgjør behovet i hvert enkelt tilfelle, og at det er vanskelig å frambringe en rumensk tolk på kort varsel.

- Det var også sykehuset som mente at hun ikke trengte å være der lenger, påpeker han.

Politiadvokaten stiller seg undrende til at 42-åringen, som har tre barn fra før, er blitt gravid i varetektstida.

Det er spesielt å velge å bli gravid igjen i en slik situasjon hun er i, sier han.

Kvinnen og forsvarer Hoff vurderer nå å forfølge saken.