Siktet litauer erkjenner knivstikking i Våle

En 52 år gammel litauer satt søndag i avhør etter at en landsmann ble drept i et knivslagsmål i Vestfold lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

52-åringen er siktet for forsettlig drap. Han erkjenner ikke straffskyld, men skal i avhør ha erkjent at det er han som må ha forårsaket knivskaden.

- Min klient er fortvilet over det som har skjedd, sier mannens forsvarer, advokat Ole Tom Røed til Tønsbergs Blad.

Etter å ha vært gjennom et kort avhør etter pågripelsen, satt mannen i nye avhør søndag ettermiddag og kveld. Omstendighetene rundt hendelsen var fortsatt uklare.

- Avhøret tar tid, blant annet fordi vi må bruke tolk, sier jourhavende jurist Torje Arneson i Vestfold politidistrikt til NTB.

- Drakk før slagsmålet Knivstikkingen skjedde i en bolig i Våle i Re kommune i Vestfold lørdag. Politiet ble varslet via AMK-sentralen like etter klokken 21.30. Den 40 år gamle mannen som var knivstukket, ble sendt til Ullevål sykehus i Oslo, men livet sto ikke til å redde.

Det var fem litauiske arbeidskolleger til stede i leiligheten denne kvelden. De fem skal ha bodd på samme sted, og var innlosjert av samme arbeidsgiver. Det ble ifølge politiet drukket alkohol.

- Det var vanskelig å få oversikt over hendelsesforløpet. Det var problemer med språket, og de bar også preg av å være beruset, sier Arneson.

Ifølge forsvareren skal knivstikkingen ha skjedd etter at de fem hadde drukket betydelige mengder øl på en fest i boligen der de bodde.

Ber om fengsling Alle de fire andre ble pågrepet for legemsbeskadigelse og tatt med inn for avhør, men tre av dem ble senere løslatt. Politiet mener gjerningsmannen er tatt. Det var søndag kveld ingenting som tydet på at flere blir siktet i saken.

- 52-åringen har erkjent å ha stukket. Vi har beslaglagt kniven som vi mener ble brukt, sier Arneson.

Politiet vil be om varetektsfengsling for 52-åringen. Fengslingsmøtet finner sted på tirsdag. Røed sier klienten ennå ikke har tatt stilling til om han skal motsette seg fengsling eller ikke.

- Min klient har uttrykt forståelse for at politiet trenger tid til å trenge til bunns i det som har skjedd, sier advokaten.

Politiet i Vestfold har også bedt Kripos om bistand til åstedsundersøkelser i boligen der ugjerningen skjedde. Arneson opplyser at politiet har anmodet om at avdøde skal obduseres så fort som mulig, slik at påtalemyndigheten har en foreløpig obduksjonsrapport klar til fengslingsmøtet.

(NTB)