DRAP: En mann i slutten av 50-åra ble onsdag kveld drept. En mann i slutten av 20-åra er siktet i saken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DRAP: En mann i slutten av 50-åra ble onsdag kveld drept. En mann i slutten av 20-åra er siktet i saken. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Drap på Nakholmen

Siktet mann i slutten av 20-åra overføres til psykiatrisk institusjon

Siktet mann i 20-åra ble fredag ettermiddag framstilt for varetektsfengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er siktet for å ha drept en mann i slutten av 50-åra på øya Nakholmen i Oslo onsdag, ble i ettermiddag framstilt for varetektsfengsling.

Politiet begjærte siktede fengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll under hele perioden.

- Retten besluttet fire uker med brev- og besøkskontroll under en forutsetning at siktede blir overført til en psykiatrisk helseinstitusjon førstkommende mandag, sier politiadvokat Hilde Strand til Dagbladet.

Politiadvokaten sier siktedes tilregnelighet er viktig i denne saken.

- Siktedes helsetilstand var både tema i rettsmøtet, og vil være tema i den videre etterforskingen, sier Hilde Strand.

Fra Øst-Europa

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og den siktede virket forvirret da han kom inn i rettssalen i Oslo tingrett.

Den siktede er en mann i slutten av 20-åra, har vært i Norge i seks år og kommer fra Øst-Europa.

Siktedes forsvarer, Frode Sulland, sier til Dagbladet at hans klient har det vanskelig.

- Han har det vært vanskelig både helsemessige utfordringer og at han har sittet på glattcelle fram til nå. Nå blir han overført til en psykiatrisk institusjon, sier Sulland.

Ikke avhørt

Politiet opplyste til Dagbladet tidligere i dag at den siktede mannen i 20-åra ikke ble avhørt i går fordi han ikke ville det selv.

Frode Sulland sa til Dagbladet tidligere i dag at hans klient ikke følte seg i stand til å forklare seg. Han sa også at hans klient ikke har fått anledning til å drøfte spørsmål om skyld i denne saken.

Den siktede har vært gjennom en prejudisiell observasjon.

Forsvarer Sulland sier etter fengslingsmøtet fredag at den prejudisielle observasjonen støtter opp under vurderingen om at hans klient skal overføres til en psykiatrisk institusjon.

Politiadvokat Hilde Strand sier at politiet har avhørt flere vitner i saken, og begynner å tegne et bilde av hva som skjedde på Nakholmen onsdag kveld.

- Politiet har allerede avhørt flere vitner, men etterforskningen er i en innledende fase. Ut fra de foreløpige opplysningene vi har, begynner vi å tegne oss et bilde av hva som skjedde. Men det er likevel for tidlig å konkludere med hensyn til hendelsesforløp og foranledningen for hendelsen, sier Strand.