Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet mor brast i gråt på vei ut av retten

Forklarte seg i fengslingsmøte i dag.

BRAST I GRÅT: Den siktede kvinnen forklarte seg i halvannen time før retten ble hevet til pause. Hun framstilles for fengsling i Gjøvik tingrett i dag. Her sammen med forsvarer, advokat Aasmund Olav Sandland. Mora har sagt ja til å la seg fotografere anonymisert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRAST I GRÅT: Den siktede kvinnen forklarte seg i halvannen time før retten ble hevet til pause. Hun framstilles for fengsling i Gjøvik tingrett i dag. Her sammen med forsvarer, advokat Aasmund Olav Sandland. Mora har sagt ja til å la seg fotografere anonymisert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GJØVIK / OSLO (Dagbladet): Mora i 40-åra som er siktet for grov omsorgssvikt etter at datteren (13) ble funnet død på hytta på Beitostølen, nyttårsaften, forklarte seg i dag i et fengslingsmøte i Gjøvik tingrett.

Kvinnen var ikke avhørt av politiet før fengslingsmøtet, så avhøret i dag blir sett på som rettslig der kvinnen la fram sin egen versjon.

Kvinnen forklarte seg i halvannen time før retten ble hevet.Mora tok også en liten pause tidligere under forklaringen.  Etter pausen i Gjøvik tingrett skal politiet redegjøre for etterforskningen.

Brast i gråt Fengslingsmøtet går for åpne dører, men pressen får ikke referere fra fengslingsmøtet.

Da retten ble hevet like før klokka 13.00 i dag brast den siktede kvinnen ut i gråt, før hun ble ledet rolig ut av rettslokalene av forsvarer Aasmund Olav Sandland.  Hun hikstet høyt og gråt før retten tok pause.

Kvinnen kommer ikke til å fortsette sin forklaring i retten.

- Det går ikke, sier Sandland til Dagbladet i pausen.

Politiet begjærer fire ukers varetekt for mora i 40-åra. Kvinnens forsvarer, advokat Aasmund Olav Sandland, mener siktelsen om omsorgssvikt med døden til følge er meningsløs og begjærer kvinnen løslatt.

Politiet skulle etter planen holde en pressekonferanse på politihuset på Gjøvik klokka 15.00 etter fengslingsmøtet. Det ser imidlertid ut som fengslingsmøtet vil trekke ut i tid, og pressemøtet er utsatt.

 -Pressemøtet kl. 15.00 er utsatt, vi starter når rettsmøtet er ferdig og politiadvokat og media har fått forflyttet seg fra retten til politihuset, skriver kommunikasjonsrådgiver i Innlandet politidistrikt, Kari-Anne Dobloug, i en pressemelding.

- Er syk Kvinnen har fått behandling av helsevesenet etter at datteren døde, og hun har i dag vært innlagt på sykehus.

- Mor stiller selv i fengslingsmøtet, og der vil hun bli begjært løslatt. Legene har vurdert at hun medisinsk kan stille i avhør, og hun er innstilt på å møte og forklare seg så langt hun klarer i retten. Hun er fortsatt syk, men velger å møte i retten, selv om det er svært belastende, sier Sandland.

- Hun har det helt jævlig nå. I tillegg til tapet at datteren, som nesten ikke er til å bære, er hun også siktet i en straffesak. Det er selvsagt vanskelig å se for seg, sier han.

Mor og nær familie har skrevet om saken i en skriftlig redegjørelse til Aftenposten i dag.

«Vår pike på 13 år døde uventet da hjertet stoppet. Vi kan ikke få henne tilbake.» skriver familien.
 

Dagbladet oppdaterer saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media