DØD: Jarle Nyegaard (43) døde etter vold. Her fra begravelsen tidligere i høst. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET
DØD: Jarle Nyegaard (43) døde etter vold. Her fra begravelsen tidligere i høst. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADETVis mer

Siktet nordmann kan slippe fengsel i Thailand

Jarle Nyegaard (43) døde etter vold på bar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen som er siktet for å ha slått ned Jarle Nyegaard i Thailand, kan slippe fengsel hvis politiet konkluderer med at dødsfallet var en ulykke, skriver Bergens Tidende.

43 år gamle Nyegaard døde etter å ha blitt slått ned på Kåres Partybar i Pattaya i Thailand tidligere i høst. En 36 år gammel bergenser bosatt i Thailand meldte seg for politiet. Først ble han siktet for uaktsomt drap. Senere ble siktelsen nedjustert til vold med døden til følge, noe som har en strafferamme på mellom to og ti år. Men siktelsen kan bli henlagt fullstendig.

- Vi etterforsker fremdeles, men finner vi ut at det var en ulykke, så skjer det ikke noe mer i saken. Da slipper han fengsel, sier etterforskningsleder Nattawat Srithongpet ved Pattaya politistasjon til Bergens Tidende.

36-åringens forsvarer, som bare går under etternavnet Gunn i advokatfirmaet Gunn Legal Services, opplyser at man ikke har hørt noe fra politiet.

- Her skjer det ingenting. Begge parter er enige om at det var en ulykke. Derfor slipper min klient trolig fengsel. Jeg tror ikke det blir noe mer sak av dette, og det er vi glade for. Det var jo en ulykke. Det har vi sagt hele tiden, sier Gunn.

Seniorforsker Marte Nilsen ved Institutt for fredsforskning (PRIO) tror ikke politiet prioriterer saken høyt.

- Vold og drap er ikke så oppsiktsvekkende som i Norge. Det er noe som skjer ofte, og det overrasker meg ikke om saken blir lagt på is dersom alle er enige om at dette var en ulykke, og at dette var beklagelig. Jeg antar at dette ikke er en høyt prioritert sak for politiet. De vil nok bare bli ferdige med saken, sier hun.

(NTB)