DØDE: To personer pådro seg stikkskader ved NTNU Gløshaugen i Trondheim lørdag, og den antatte gjerningsmannen døde av skadene. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
DØDE: To personer pådro seg stikkskader ved NTNU Gløshaugen i Trondheim lørdag, og den antatte gjerningsmannen døde av skadene. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpixVis mer

Siktet NTNU-student døde av skadene

Den iranske NTNU-studenten angrep med saks, men ble selv påført skader som gjorde at han i dag døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 30 år gamle studenten fra Iran som ble siktet for å ha forsøkt å drepe en mann med saks i Trondheim søndag, døde på St. Olavs hospital tirsdag.

Angrepet på ekteparet skjedde på Gløshaugen like ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Rett etter at han tok kontakt med paret, skal han ha angrepet mannen med saksen.

Han ble påført minst to stikk i brystregionen før iraneren løp fra stedet. Den skadde mannen klarte å se hvor gjerningsmannen tok veien, og fikk hjelp av en vekter som fulgte etter mannen med bil.

30-åringen ble pågrepet av politiet rundt 500 meter fra åstedet. Han hadde livstruende stikkskader i overkroppen og ble kjørt til sykehus. Politiet er ikke sikre på hvordan han pådro seg skadene, men vet at de ikke oppsto under angrepet.

- Han døde av skadene. Vi fikk melding fra sykehuset om dette tirsdag ettermiddag, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Adresseavisen.

Ifølge politiet kjente ikke offeret og gjerningsmannen hverandre fra før, og det skal ikke ha vært kontakt mellom de involverte før angrepet skjedde.

Politiet i Trondheim foretar tekniske undersøkelser og etterforsker saken. De var tirsdag i kontakt med mannens pårørende i Iran.

Den iranske studenten er ikke kjent for politiet tidligere, og politiet har ikke gått ut med noen teorier om hvorfor han gikk til angrep.

NTB