Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet på politiet med pistol

Tre menn torpederte politibil i Fetsund og truet med å skyte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre menn på 42, 40 og 35 år blir i dag framstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett etter et svært dramatisk angrep på uniformerte politifolk natt til søndag.

Kjørende i en stjålet Audi smalt mennene inn i frontpartiet på politibilen i Kirkeveien i Fetsund i 00.30-tida.

- De tre i personbilen torpederte politiets kjøretøy, og kjørte inn i det flere ganger. Da de etter hvert prøvde å rygge bilen løs løftet en av mennene en pistol og siktet på politifolkene, forteller politiadvokat Ellen A. Ilstad til Dagbladet.no.

I politibilen satt to tjenestemenn og en student fra politihøyskolen. De slapp fra dramaet uten skader, men bilen ble fullstendig ramponert.

Så løp de tre gjerningsmennene fra stedet og inn i et skogsområde. Bevæpnet politi med hunder og bistand fra helikopter klarte raskt å følge sporet og pågripe alle tre.

- Det er ikke tvil om at de torpederte politibilen med vilje. Våre folk opplevde hendelsen som svært alvorlig, sier Ilstad.

Skytevåpenet som ifølge politiet ble brukt til å true med er foreløpig ikke funnet.

Mennene betegnes som kjenninger av politiet, men bakgrunnen for det påstått målrettede angrepet er ikke kjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling