Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet Paris-terrorist Salah Abdeslam er utlevert til Frankrike

Antas å være eneste overlevende fra terrorangrepene.

 UTLEVERES:  På dette bildet blir den siktede Paris-terroristen Salah Abdeslam pågrepet av belgisk sikkerhetspoliti. Nå har han blitt utlevert til Frankrike. Foto: VTM via AP / NTB Scanpix
UTLEVERES: På dette bildet blir den siktede Paris-terroristen Salah Abdeslam pågrepet av belgisk sikkerhetspoliti. Nå har han blitt utlevert til Frankrike. Foto: VTM via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Salah Abdeslam er utlevert til Frankrike, opplyser påtalemyndighetene i Belgia.

Det melder flere internasjonale nyhetsbyråer mandag formiddag norsk tid.

Abdeslam er siktet for terrorangrepene i Paris i november, og antas å være den eneste gjenlevende av gjerningsmennene.

I tillegg til å være siktet for terrorangrepene i Paris, er Abdeslam også siktet for drapsforsøk i forbindelse med en politiaksjon i Brussel-forstaden Forest få dager før han ble tatt.

Kort tid etter pågripelsen krevde fransk påtalemyndighet å få ham utlevert, men av juridiske årsaker har det tatt tid. Det er ikke kjent når Abdeslam ble utlevert, men den belgiske påtalemyndigheten kom med kunngjøringen onsdag.

Arrestert etter 127 dager Etter 127 dager ble Europas største menneskejakt avsluttet 18. mars i år. Da ble Salah Abdeslam pågrepet av belgisk og fransk antiterrorpoliti i bydelen i Molenbeek i Brussel i Belgia.

Tidligere samme uka fikk politiet et gjennombrudd da de slo til mot en leilighet i bydelen Forest. En mann ble drept i skuddvekslingen, men to personer flyktet over noen hustak, bevæpnet, og ble borte. Fingeravtrykk av Abdeslam funnet på et glass i leiligheten overbeviste politiet om at han fortsatt var i Brussel.

Bestilte store mengder pizza Ifølge France2 fikk politiet så tips om at Abdeslam befant seg i en leilighet i Molenbeek. Det førte til at de iverksatte spaning ved adressen hvor de hadde mistanke om at leieboerne skjulte en stor gruppe mennesker i leiligheten.
Bestilte store mengder pizza
Men det var ikke før en kvinne i leiligheten bestilte store mengder pizza, at mistanken deres ble styrket, ifølge Politico.

Politiet valgte å storme leiligheten og fant kvinnen drikke med to venner, flere barn og den ettersøkte Abdeslam.

Under aksjonen ble Abdeslam skutt i beinet, og politiet har arresterte tre familiemedlemmer som huset Paris-terroristen. I huset fant politiet ifølge BFM TV et våpen, og en av Abdeslams medsammensvorne hadde et falskt syrisk pass og falsk belgisk ID.

Belgia-terror Uka etter ble Brussel rammet av terror. 31 personer ble drept i terrorangrepene som ble rettet mot byen, et mot flyplassen Zaventem og et mot t-banenettet i byen.

Terroren rammet byen en dag før Abdeslam etter planen skulle framstilles for varetektsfengsling.

Dagbladet oppdaterer saken.

Hele Norges coronakart