Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet samfunnstopp i nye avhør

Den sedelighetssiktede samfunnstoppen i Troms var mandag i nye politiavhør. Forsvareren hans ønsker at mannen skal få innsyn i dokumentene i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avhøret mandag var det første siden varetektsfengslingen ble forlenget 11. januar, skriver Nordlys.

Ifølge forsvarer Bjørn Morten Litveit Hansen er den siktede mannen innstilt på å få fram sin versjon av saken og villig til å forklare seg.

Samfunnstoppen er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling, avhengighets- eller tillitsforhold.

Den siktede har nå ikke fullt kjennskap til anklagene mot ham, ettersom en del dokumenter i saken er klausulerte. Det betyr at forsvarerne har innsyn, men de har ikke anledning til å formidle innholdet til sin klient.

Vil kreve seg løslatt

- Slik det er nå, får han ikke innsyn i hva enkelte har sagt om ham og hva han skal ha gjort eller ikke gjort. Dersom man blir anklaget for noe, må man nesten få vite innholdet i anklagene, sier Hansen til Nordlys. Han vil be om at dokumentene blir avklausulert før et eventuelt fengslingsmøte.

Varetektsfengslingen av mannen utløper førstkommende torsdag. Siktede selv har varslet at han vil kreve seg løslatt. Advokaten hans har fått signaler fra politiet om at de ikke vil avklare spørsmålet før torsdag.

Politiet kommer i løpet av uka også til å ta stilling til om siktelsen skal utvides eller endres, opplyser påtaleleder Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt til NRK.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!