Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Silikonskadde kan få erstatning

Flere hundre norske kvinner er blitt syke etter å ha fått lagt inn silikon i brystene. Nå kan de få erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går mot enighet mellom selskapet som produserte silikoninnleggene og organisasjonen som representerer kvinner som er blitt syke.

Det amerikanske selskapet Dow Corning ser ut til å være villig til å utbetale erstatning i løpet av året.

170.000 kvinner over hele verden har søkt erstatning etter å ha blitt syke som følge av silikoninnlegg.

- Alle som mener å ha krav i denne saken, må nå fremme dem, sier advokat Heidi Bache-Wiig til Aftenposten. Hun representerer mellom 150 og 200 norske kvinner med store plager etter brystimplantater med silikon. Til sammen minst 2.000 norske kvinner har ventet på en avklaring i denne saken i mange år.

Ifølge Bache-Wiig er det snakk om millionbeløp i erstatning for enkelte. Hun understreker at det ikke foreligger noen rettskraftig dom, men at den amerikanske silikonprodusenten Dow Corning har sagt at selskapet ønsker forlik med kvinnene i henhold til retningslinjer som er utarbeidet.

(NTB)

MISFORNØYD: Nå kan kvinner som er blitt syke av silikonimplantater bli tilkjent erstatning. Det kan dreie seg om til sammen minst 2.000 norske kvinner. (Illustrasjonsbilde: Kristin Solemdal (29). Hun fikk brystene operert i forbindelse med tv-serien «Plastisk Fantastisk». Hun mener brystene er ødelagte etter operasjonen.)
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media