Silje (22) omkom under sitt første dykk. Dykke­­lederen hadde ikke arbeidstillatelse

Foreldrene møter veggen når de etterlyser informasjon om saken.

ØNSKER RETTFERDIGHET: Bjørn Ole Mathisen og Lena Fauskerud ønsker at dykkelederen som er siktet etter datterens død, blir utlevert til Thailand og stilt for retten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ØNSKER RETTFERDIGHET: Bjørn Ole Mathisen og Lena Fauskerud ønsker at dykkelederen som er siktet etter datterens død, blir utlevert til Thailand og stilt for retten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For tre år siden døde 22 år gamle Silje Fauskerud Mathisen på ferieøya Koh Tao i Thailand. Under sitt første dykk ble hun truffet av en motorbåt, og livet sto ikke til å redde.

To menn ble siktet for uaktsomhet etter dødsfallet, ifølge rettsdokumenter - den thailandske båtføreren og den britiske dykkelederen, som hadde ansvaret for sikkerheten. I februar starter rettssaken mot båtføreren i Thailand, men dykkelederen har forlatt landet og befinner seg trolig hjemme i England.

Nå vil Siljes familie jobbe for å få utlevert briten, så han også blir stilt ansvarlig for dødsfallet.

- Vi ønsker å stoppe saken til begge to kan stille i retten samtidig. Begge må tiltales i samme rettssak, sier Siljes far Bjørn Ole Mathisen til Dagbladet.

Introduksjonskurs

Silje og venninna Sigrid Simensen var på ferie på Koh Tao like før jul 2014. Øya er et populært sted å dykke, og de to norske kvinnene meldte seg på et introduksjonskurs for personer som aldri har prøvd sporten tidligere.

Mandag 22. desember skulle de ut i vannet for første gang, etter å ha fått grunnleggende opplæring på en lokal profilert dykkerskole. Med seg hadde de dykkelederen samt to lærlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer