Silje (30) mistet smak og lukt etter svinevaksinen

- Ingen kan forklare hva dette er, men legene jeg hittil har snakket med, sier at det må være noe med vaksinen, sier Våtvik

GRÅT FORTVILET: — Jeg gråt fortvilet og drakk sitronkonsentrat og eddik foran familien så de skulle forstå at jeg virkelig ikke smakte noen ting, sier Silje Marie Våtvik. Foto: KARINE NIGAR AARSKOG/ SVALBARDPOSTEN
GRÅT FORTVILET: — Jeg gråt fortvilet og drakk sitronkonsentrat og eddik foran familien så de skulle forstå at jeg virkelig ikke smakte noen ting, sier Silje Marie Våtvik. Foto: KARINE NIGAR AARSKOG/ SVALBARDPOSTEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Bare et døgn etter at Silje Marie Våtvik fra Svalbard fikk svineinfluensavaksinen, forsvant smak- og luktesans.

Nå, over en måned etter vaksinasjonen, er hun fortsatt sykemeldt, skriver Svalbardposten. Våtvik venter fortvilet på at spesialister ved sykehuset i Tromsø skal undersøkt henne og finne ut hva som er galt.

- Folk skjønner ikke helt hva det betyr å leve uten smak og lukt. Det ødelegger veldig mye i livet, forteller 30-åringen til Dagbladet. Drakk eddikTil å begynne med var det vanskelig å få andre til å forstå hvor vanskelig situasjonen var.

- Jeg gråt fortvilet og drakk sitronkonsentrat og eddik foran familien så de skulle forstå at jeg virkelig ikke smakte noen ting, sier Våtvik.

Hun tilhører ingen risikogruppe for svineinfluensaen, men jobber på flyplassen på Svalbard. Det blir ansett for å ha en så samfunnsviktig funksjon at de ansatte her, var blant de aller første til å få vaksinen. Hun er undersøkt av leger i Longyearbyen, men prøvene ga, ifølge Svalbardposten, så få svar at hun har reist til Tromsø hvor hun venter på å bli innlagt på sykehuset for å bli utredet ytterligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.