Silje (30) risikerte livet for å bekjempe en av vår tids verste epidemier i Vest-Afrika

Er ebola-overlevende Silje Lehne Michalsen «Årets navn»?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Silje Lehne Michalsen (30) fra Andøya i Nordland og Harstad i Troms reiste 2. juni i år til Sierra Leone i Vest-Afrika.

Ebola-epidemien i Vest-Afrika var virkelig i ferd med å spre seg. Epidemien hadde allerede krevd flere hundre menneskelig i Vest-Afrika. Et omfang som spredte seg som ild i tørt gress i løpet av sommeren.

Sierra Leone er et av landene som var hardest rammet, men det hindret ikke den modige Leger uten grenser-legen fra å reise til landet for å hjelpe.

Lene Silje Michalsen ble selv smittet av det dødelige viruset, og 7. oktober ble hun lagt inn på høysmitteavdelingen på Oslo universitetssykehus etter hun fikk konstatert smitte 5. oktober.

20. oktober ble hun erklært frisk og skrevet ut av sykehuset. Nå kan 30-åringen vinne prisen for «Årets navn» i Dagbladet.

Det er dere lesere som stemmer fram «Årets navn», og du kan velge mellom de åtte kandidatene i stemmeboksen i denne artikkelen.

Bygget helsesenter Landet Sierra Leone led av av en kraftig mangel på behandlingssentre og et svakt helsesystem. 106 helsearbeidere, ti av dem leger, er døde av ebola i Sierra Leone siden epidemien brøt ut tidligere i år, og helsevesenet i landet er hardt rammet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer