FRISK IGJEN:  Silje Lehne Michalsen, kvinnen som var smittet av Ebola er nå frisk igjen og møtte pressen mandag ettermiddag på Ulevål sykehus. Her sammen med avdelingsleder på infeksjonsmessig avdeling, Dag Kvale. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
FRISK IGJEN: Silje Lehne Michalsen, kvinnen som var smittet av Ebola er nå frisk igjen og møtte pressen mandag ettermiddag på Ulevål sykehus. Her sammen med avdelingsleder på infeksjonsmessig avdeling, Dag Kvale. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.Vis mer

- Silje vil ikke få tilbakefall

Det er vi 100 prosent sikre på, sier Ullevål-lege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er den norske legen Silje Lehne Michaelsen (30) som nå er friskmeldt for ebolasmitten hun pådro seg på jobb i Sierra Leone for Leger Uten Grenser.

- Det har vært noen spesielle to uker for oss, sa Ullevål-lege Dag Kvale da han bekreftet på en pressekonferanse som startet klokka 17 at hun er utskrevet.

- Hun vil ikke få tilbakefall. Det er vi 100 prosent sikre på, sa Kvale.

Silje Lehne Michaelsen fortalte på pressekonferansen at hun følte seg uvel og hadde feber da hun kom hjem fra jobb lørdag 4. oktober. Hun tok først en malariatest og en blodprøve. Dagen etter ble det konstatert ebolasmitte.

Også pasientens far Bård Borch Michalsen er til stede på pressekonferansen i dag.

Den norske kvinnen nå vært til behandling for ebola-smitte på Ullevål i 13 døgn.

Det var 5. oktober det ble konstatert at kvinnen var blitt smittet av det dødelige viruset under oppdrag for Leger uten grenser i det vestafrikanske landet Sierra Leone.

To dager etter ble hun fløyet til Norge med et spesialinnredet fly, og har siden blitt behandlet i smitteisolat av ialt 23 sykepleiere og to leger i døgnturnus.

Ullevål sykehus opplyste forrige mandag at tilstanden hennes var stabil, og at det var tegn til bedring.

Dag Kvale, som leder infeksjonsmedisinsk avdeling der kvinnen er innlagt, sa da at det er ekstremt sjeldent med tilbakefall på dette stadiet.

Smittet i pasientmottak
Den norske kvinnen er en av fire helsearbeidere ved et behandlingssenter i Bo i Sierra Leone er blitt smittet av ebola i samme tidsrom.

Etter å ha etterforsket smittesituasjonen, konkluderte Leger Uten Grenser før helgen med at de fire trolig ble smittet i pasientmottaket ved senteret 25. og 26. september.

Da jobbet de fire sammen der. To av dem er døde, begge lokale helsearbeidere.

 UTE ETTER 13 DØGN:  Kvinnen som ble smittet av ebola i Sierra Leone, ble lagt inn 7. oktober på høysmitteavdelingen på
Ullevål sykehus. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.
UTE ETTER 13 DØGN: Kvinnen som ble smittet av ebola i Sierra Leone, ble lagt inn 7. oktober på høysmitteavdelingen på Ullevål sykehus. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix. Vis mer