Silvija er Norges ukjente bidrag til verdenselitens hysj-møte

Den lukkede og eksklusive Bilderberg-konferansen avholdes i Sveits denne helga. Hele seks nordmenn deltar.

INVITERT: Investor, podkaster, blogger, rådgiver og styregrossist Silvija Seres er invitert til Bilderberg-konferansen for første gang i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INVITERT: Investor, podkaster, blogger, rådgiver og styregrossist Silvija Seres er invitert til Bilderberg-konferansen for første gang i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag samles 130 av verdens mest innflytelsesrike skikkelser fra næringslivet, finans, politikk, media, akademia og teknologi til den lukkede Bilderberg-konferansen i Montreux i Sveits.

Deltakere fra 23 land er representert, og Norge stiller mannsterkt opp på konferansen - sammen med en kvinne.

De norske deltakerne er som følger:

Svein Richard Brandtzæg (61): Konsernsjef i Norsk Hydro fra 2009 til 2019. Han varslet i mars at han gikk av i stillingen. Den har Hilde Merete Aasheim (61) tatt over. Samtidig har Brandtzæg fortsatt som styreleder i NTNU og blitt styreleder i entreprenørgiganten Veidekke. Var fra 2012 til i fjor i Bilderberg-konferansens styringskomité som Norges representant.Børge Brende (53): President i Verdens økonomiske forum siden 2017. Har nå også tatt over for Brandtzæg som Norges representant i styringskomiteen. Før det var utenriksminister her i landet fra 2013 til 2017 for Høyre. Før det var han både miljøvernminister og nærings- og handelsminister. Har vært på flere Bilderberg-møter de seinere åra.Bård Vegar Solhjell (47): Leder i miljøorganisasjonen WWF. Tidligere kunnskapsminister og miljøvernminister for SV i Jens Stoltenbergs andre regjering. Var i tillegg nestleder i SV.Jens Stoltenberg (60): Nato-generalsekretæren representerer formelt Nato under konferansen, og er ført opp med «internasjonalt» på årets deltakerliste. Deltok for første gang i 2002 - like etter hans første periode som statsminister fra 2000 til 2001. Deltok igjen neste gang som Nato-sjef i 2015, og var også til stede i 2017 og 2018.Helge Lund (56): Den tidligere Statoil-sjefen er i år offisielt representant for Storbritannia under konferansen, i kraft av sin rolle som styreleder i den britiske oljegiganten BP. Han er i tillegg styreleder i legemiddelgiganten Novo Nordisk - som er Nordens største selskap-Silvija Seres (48): Står bak populære teknologiblogger og ar hatt egen podkast det hun intervjuer norske ledere. Det kanskje minst ubeskrevne bladet blant de norske deltakerne er imidlertid et kjent navn i tech- og gründerbransjen. Ungarskfødte Seres er i tillegg matematiker, teknologiinvestor og styregrossist. Er blant annet styremedlem i Oslo Børs og NRK.

Det er første gang Seres deltar på konferansen, som i år holdes i Montreux i Sveits. Bilderberg- konferansen er en magnet for konspirasjonsteoretikere, på grunn av de høytstående deltakerne og hemmeligholdet under konferansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer