ANKER:  Silvio Berlusconi har hele veien nektet straffskyld i saken hvor han i juni ble dømt til syv års fengsel. Foto: REUTERS/Remo Casilli
ANKER: Silvio Berlusconi har hele veien nektet straffskyld i saken hvor han i juni ble dømt til syv års fengsel. Foto: REUTERS/Remo CasilliVis mer

Silvio Berlusconi anker sexdom

Dømt til syv års fengsel for maktmisbruk og kjøp av seksuelle tjenester fra en mindreårig prostituert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berlusconi ble i juni dømt til sju års fengsel for å ha kjøpt seksuelle tjenester fra den da 17 år gamle nattklubbdanseren Karima El Mahroug på sine «bunga-bunga-fester» og for å ha misbrukt sin stilling som statsminister til å dekke over saken.

Retten i Milano skrev i dommen at Berlusconi systematisk hadde fiklet med beviser og blant annet hadde gitt store pengesummer til Mahroug og andre vitner for å holde tett.

Berlusconi har hele tiden nektet straffskyld, og torsdag leverte han inn en ankebegjæring.

Ankebegjæringen omfatter ikke dommen fra august, der han ble dømt til fire års fengsel for skatteunndragelser, en dom som senere ble omgjort til ett års samfunnstjeneste.

Berlusconi ble i fjor høst også fradømt retten til å ha offentlige verv, og han ble også kastet ut av nasjonalforsamlingen på grunn av at han er domfelt.

(NTB)