FRIKJENT: Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi ble i 2013 dømt til sju års fengsel for å ha kjøpt seksuelle tjenester fra en da 17 år gammel nattklubbdanser på sine såkalte «bunga-bunga-fester». Nå er han frikjent. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters
FRIKJENT: Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi ble i 2013 dømt til sju års fengsel for å ha kjøpt seksuelle tjenester fra en da 17 år gammel nattklubbdanser på sine såkalte «bunga-bunga-fester». Nå er han frikjent. Foto: Alessandro Bianchi / ReutersVis mer

Silvio Berlusconi frikjent etter «bunga-bunga-fester»

Frikjent for anklagene om maktmisbruk og kjøp av sex fra en mindreårig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister Silvio Berlusconi (78) er frikjent i italiensk høyesterett for anklagene om maktmisbruk og kjøp av sex fra en mindreårig.

Berlusconi ble i 2013 dømt til sju års fengsel for å ha kjøpt seksuelle tjenester fra den da 17 år gamle nattklubbdanseren Karima El Mahroug på sine såkalte «bunga-bunga-fester». Han ble også dømt for å ha misbrukt sin stilling som statsminister til å dekke over saken, men milliardæren ble frikjent for alle anklagene i fjorårets ankesak.

Påtalemyndigheten anket kjennelsen, og Italias øverste domstol behandlet saken tirsdag. Det tok dommerne ni timer med drøftelser før det like før midnatt ble kjent at frikjennelsen opprettholdes. Prostitusjon er ikke ulovlig i Italia, men det er forbudt å kjøpe sex fra en mindreårig. Berlusconi hevder han ikke visste at jenta var under 18 år, og høyesterett ser ut til å ha trodd ham.

Skattesnusk Dermed er trolig siste ord sagt i den langtrukne sagaen om politikerens sex-fester, men det betyr ikke at rettsforfølgelsen av Berlusconi er over.

78-åringen har akkurat fullført samfunnstjenesten han ble ilagt for skattesnusk og anklagene om lovbrudd er kommet på løpende bånd for mediemogulen.

Det er imidlertid lite trolig at noen av sakene vil kunne hindre Berlusconi i å for alvor gjøre comeback i politikken. Berlusconi har fått lov til å komme tilbake som partileder for Forza Italia, men han sliter med å opprettholde disiplinen i opposisjonspartiet.

Berlusconi har dessuten ikke lov til å stille til valg, og er derfor fratatt muligheten til en plass i nasjonalforsamlingen.

Pleiehjelp Forza Italia har slitt etter at Berlusconi ble fradømt retten til politiske verv som følge av Ruby-saken, og den endelige frifinnelsen kan få politisk betydning for en mann som er kjent for å ha ni politiske liv.

Forretningsfyrsten ble kjent skyldig i skatteunndragelser i august 2013. Som følge av høy alder slapp han fengsel, men ble i stedet dømt til å hjelpe alzheimer-pasienter på et pleiehjelp i nærheten av Milano hver fredag i ett år.

Den jobben tok han fatt på i mai i fjor, og på grunn av god oppførsel kunne han avslutte samfunnstjenesten forrige uke - 45 dager før tiden.

(NTB)