Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Silvio Berlusconi går av

Sexsiktet skandalestatsminister stiller ikke til gjenvalg.

SOL OG SOMMER: Silvio Berlusconi vil få tid til mer avslapning i den italienske varmen, som her på Lampedusa, fra og med neste år. Foto: AFP/LIVIO ANTICOLI/SCANPIX
SOL OG SOMMER: Silvio Berlusconi vil få tid til mer avslapning i den italienske varmen, som her på Lampedusa, fra og med neste år. Foto: AFP/LIVIO ANTICOLI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Berlusconi bekrefter nå at han ikke vil stille til valg når presidentperioden går ut neste år.

Meldinga kom på en lukket pressemiddag i går kveld, der statsministeren hadde invitert de antatt viktigste, vestlige mediene.

Han vil, ifølge BBC, sette alt inn på å gjennomføre planlagte endringer i Italias justissystem og grunnlov før han går av.

Ville protester Reformene innfører trolig Berlusconi delvis for å redde sitt eget skinn.

Underhuset i det italienske parlamentet godkjente onsdag et forslag fra Berlusconis folk om at tiden som brukes på rettssaker for tidligere ustraffede borgere senkes.

Lovforslaget må opp i Senatet før det blir innført, men statsministeren har der flertall.

Underhuset vedtok forslaget med 314 mot 296 stemmer. Motstanderne av forslaget ropte og skreik i protest.

Sexsiktet Forslaget vil, ifølge BBC, sette en stopper for saken der Berlusconi skal ha bestukket advokaten David Mills til å lyve under ed.

Berlusconi er siktet for å ha betalt en 17 år gammel nattklubbdanser, Ruby, for sex. Begge hevder at anklagene er usanne.

I Italia er det forbudt å kjøpe sex av personer under 18 år.

Den italienske statsministeren er også siktet for å ha misbrukt sin stilling for å dekke over affæren med den unge Ruby.

Voldsomt bevismateriale Det er kalt inn totalt 78 vitner til Berlusconis «Ruby-gate», over 40 av dem kvinner. Påtalemyndigheten vil legge fram et bevismateriale på 20 000 sider.

TIL SENGS: Berlusconi skal ha ligget med Karima El Mahroug, som kalles Ruby. Foto: AFP/GIUSEPPE ARESU/SCANPIX
TIL SENGS: Berlusconi skal ha ligget med Karima El Mahroug, som kalles Ruby. Foto: AFP/GIUSEPPE ARESU/SCANPIX Vis mer

Hvis han blir funnet skyldig, kan Berlusconi bli dømt til 15 år i fengsel. Blir han dømt til fem år eller mer i fengsel, vil han ikke kunne ta offentlige verv igjen.

Italias skandalestatsminister er siktet i totalt fire rettssaker, blant annet for korrupsjon.

Sexfester Pressen har avslørt statslederens elleville sexfester, der toppolitikere har boltret seg kliss nakne, mens unge kvinner har spradet rundt toppløse og nakne - blant annet mens de simulerte oralsex med statuer tilhørende Berlusconi.

Statsministeren selv skal ha hatt sex med flere av festdeltagerne.

Berlusconi har sittet i statsministerstolen siden 1994.

Siden har han bygget seg opp en formue på ni milliarder dollar - 56 milliarder kroner - og skaffet seg direktørstilling i AC Milan.

STOR INTERESSE: Et parlamentsmedlem sniker seg til en titt på saker om Berlusconi under en parlamentshøring. Foto: AFP/ALBERTO PIZZOLI/SCANPIX
STOR INTERESSE: Et parlamentsmedlem sniker seg til en titt på saker om Berlusconi under en parlamentshøring. Foto: AFP/ALBERTO PIZZOLI/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media