HJERTEPROBLEMER: Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er innlagt på sykehus i Milano med hjerteproblemer. Foto: Tony Gentile / Reuters
HJERTEPROBLEMER: Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er innlagt på sykehus i Milano med hjerteproblemer. Foto: Tony Gentile / ReutersVis mer

Silvio Berlusconi innlagt på sykehus

Behandles for hjertefeil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi (79) er innlagt på sykehus i Milano med hjerteproblemer, ifølge den italienske avisa La Stampa.

En talsperson for Berlusconis parti Forza Italia sier tilstanden hans ikke er livstruende.

Den skandaleomsuste eks-statsministeren skal gjennomgå en rekke undersøkelser de neste dagene, opplyser en talsperson for San Raffaele-sykehuset i Milano, ifølge Italienske medier.

Den 79 år gamle ekspolitikeren og forretningsmannen har vært statsminister i Italia flere ganger, sist fra 2008 til 2011.

Dømt for kurrupsjon Skandalene har kommet på rekke og rad for Berlusconi de siste årene. Så sent som i fjor sommer ble han dømt til tre års fengsel for korrupsjon.

Berlusconi var anklaget for å ha bestukket en italiensk senator i 2006. Dette for å få vedkommende til å skifte side, og dermed velte sentrum-venstre-regjeringen som da satt med makta.

Han slapp derimot å sone dommen da en foreldelsesfrist slo inn før anken kunne ferdigbehandles, meldte nyhetsbyrået Reuters den gang.

I 2013 ble Berlusconi dømt for skatteunndragelser gjennom medieselskapet Mediaset. Han ble først dømt til fire års fengsel, men straffen ble siden redusert til samfunnstjeneste, og Berlusconi gjorde opp for seg ved å hjelpe til på et senter for pasienter med Alzheimer

LES OGSÅ: «Er dette en straff for Berlusconi eller for de stakkars gamle som han skal hjelpe?»

Dommen førte også til at Berlusconi ble kastet ut av nasjonalforsamlingen.

Sex-kjøp Italieneren ble i 2014 også dømt til sju års fengsel for for kjøp av sex fra en mindreårig, men ble frikjent for dette i ankesaken som gikk mars i fjor.

Berlusconi var anklaget for å ha kjøpt seksuelle tjenester fra den da 17 år gamle nattklubbdanseren Karima El Mahroug på sine «bunga-bunga-fester» og for å ha misbrukt sin stilling som statsminister til å dekke over saken.

Den søkkrike ekspolitikeren og mediemagnaten har også vært i medias søkelys i år for hans rolle i det mulige salget av fotballklubben AC Milan til Thailandske Bee Taechaubol. Berlusconi har eid klubben siden 1986.