Silvio Berlusconi på alle tv-skjermer

9. april er det valg i Italia. Statsminister Silvio Berlusconi dominerer alle tv-kanaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL (Dagbladet): Før valgkampen i Italia begynte, kunne Silvio Berlusconi se utfordreren fra venstresida, Romano Prodi, ubehagelig langt foran seg i meningsmålingene.

Berlusconi prøvde først å få utsatt valget, for å prøve å få i land et par valgløfter før styrkeprøven. Nå har han lagt ut på en langspurt, hvor han daglig dukker opp i alle tv-kanaler, til alle tider.

Han har diskutert fotball i en av sine egne tv-kanaler. Han dukker opp i husmorprogram, kledd i blazer, mellom kakeoppskrifter og sminkeråd. Han har til og med dukket uanmeldt opp i skravle-programmer.

Berlusconi eier alle de tre landsdekkende private fjernsynskanalene. I tillegg har han fått innsatt sine folk i de tre statseide kanalene i RAI. Han har riktignok ikke full styring på RAI Tre, den minst sette og mest seriøse i RAI, som har et visst kritisk blikk også på statsministeren. Men i RAI Uno og RAI Due er alle kritiske hoder fjernet.

I en undersøkelse over 15 dager forrige måned, kom det fram at Berlusconi opptrådte tre timer og seksten minutter i fjernsyn, mens utfordreren Prodi fikk åtte minutter .

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer