Simen (19) funnet død av dykkere

Nær stedet hvor han forsvant nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det er nå bekreftet at det er den savnede 19-åringen Simen Bendiksen fra Bodø som er funnet i sjøen mellom Bremnesodden og Skivika.

- Klokka 12.25 ble han funnet omkommet i vannet, på sju meters dyp, sier jourhavende jurist Heidi Kløkstad til Dagbladet.no.

Politiet betegner dødsfallet er ei ulykke.

Ringte mamma
Ifølge Avisa Nordland deltok Simen Bendiksen (19) på en storslått nyttårsfest på Bremnes fort da han forsvant. Han ankom festen med venner rundt kl. 23.45. Han hilste på kompiser og venner. Avisa Nordland har snakket med vitner som hilste på han rundt kl. 00.20. Da var han på vei ut fra festen. Ifølge politiet ringte Bendiksen hjem til sin mor kl. 00.20 og ba om å bli hentet.

- Jeg kan bekrefte at han ringte mora. Hva som ble sagt, kan jeg imidlertid ikke si noe om, sa politijurist Margrete Torseter i Salten politidistrikt til Dagbladet.no tidligere i dag.

Ifølge lokalavisa var sønnen borte da foreldrene kom for å hente ham. Rundt klokka 00.30 ble mobiltelefonen hans funnet på stranda like nedenfor fortet. Foreldrene lette da etter gutten både rundt i området og på selve festen.

Klokken 01.15 ringte en kvinnelig festdeltaker politiet og meldte 19-åringen savnet, skriver Avisa Nordland.

Leteaksjon

Både Seaking-helikopter og redningsskøyte var involvert i søk etter 19-åringen. Området rundt Bremnes fort ble gjennomsøkt med varmesøkende kamera og nattbriller fra redningshelikopteret. Redningsskøyta «Skuld» deltok i strandsøk hele natten.

FORSVUNNET: Simen Bendiksen (19) fra Bodø. Foto: Privat
FORSVUNNET: Simen Bendiksen (19) fra Bodø. Foto: Privat Vis mer

Videre skriver lokalavisa at letemannskaper fra Røde Kors og frivillige som møtte opp har foretatt søk langs stranda og i skogen. Bunkerne på Bremnes og i det nye bryggeanlegget er også gjennomsøkt flere ganger. En rekke hytter i området er undersøkt.

En rekke frivillige sluttet seg til leteaksjonen. Over 60 personer samt to hunder har så langt deltatt i søket som ble innstilt i går kveld, men gjenopptatt fra morgenen av i dag.

Fant sko og mobil

I går morges ble en av skoene til Simen Bendiksen funnet i en steinur like bortenfor stranden der mobiltelefonen hans ble funnet.

19-åringen bodde i Kvalvika i Bodø. Han var aktiv i Bodøs fotballmiljø og hadde fullført idrettslinja ved Bodin videregående skole. En rekke av hans venner stilte opp under leteaksjonen.