Simon ble spurt hva han het. Da han ikke svarte, ble han tvunget inn i et skrekkammer

Soldatene drepte over 200 menn gjennom vinduet fordi de hadde «feil» bakgrunn.

FORBANNET: Unge dinka-menn danser og roper ut i frustrasjon og sinne ved Rumbek, sentralt i Sør-Sudan. Det nærmer seg full borgerkrig i landet - og det blir stadig vanskeligere å drive legitim næring, som kvegdrift - disse unge mennenes levevei. Foto: Reuters / NTB scanpix
FORBANNET: Unge dinka-menn danser og roper ut i frustrasjon og sinne ved Rumbek, sentralt i Sør-Sudan. Det nærmer seg full borgerkrig i landet - og det blir stadig vanskeligere å drive legitim næring, som kvegdrift - disse unge mennenes levevei. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det nærmer seg full borgerkrig i Sør-Sudan. Ingen av partene i den raskt eskalerende konflikten i landet gjør det minste tegn til å vike.

Og historiene som fortelles om grusomhetene som finner sted i landet er forferdelige.

The Guardian har som et av svært få medier kommet inn i Sør-Sudan, og rapporterer om grusomme forhold for den uskyldige sivilbefolkningen.

«Hva heter du?» En historie som taler sitt tydelige språk er den til den unge studenten Simon K, som uten forvarsel ble arrestert av flere uniformerte menn. Han ble, skriver The Guardian, stilt det kanskje mest avgjørende spørsmålet i Sør-Sudan nå:

- Hva heter du? (På dinka: «incholdi»?)

Simon svarte ikke. Det tolket de uniformerte som at han ikke tilhørte dinkaene, majoritetsbefolkningen i Sør-Sudan - men at han var nuer. Simon ble tatt med til en politistasjon, og skjønte hva som ville skje da han ble tatt med forbi flere lik som lå henslengt på gulvet og låst inn i et rom der det allerede befant seg flere unge menn.

Skjøt gjennom vinduene - Vi talte hverandre og fant at vi totalt var 252 personer, sier Simon til The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer