Simon Wiesenthal er død

Nazi-jegeren ble 96 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Simon Wiesenthal sovnet stille inn i sitt hjem i Wien, Østerrike, ifølge rabbineren Marvin Hier - leder og grunnlegger av Simon Wiesenthal-senteret i Los Angelse.

Han ble 96 år gammel, melder nyhetsbyrået AP.

Wiesenthal ble berømt etter at han overlevde Holocaust, og deretter brukte de neste tiårene på å hjelpe til med jakten på gamle nazister i etterkant av Andre verdenskrig.

- Holocausts samvittighet

- Jeg tror han vil bli husket som Holocausts samvittighet. På en måte ble han en permanent representant for alle ofrene etter Holocaust, bestemt som han var på å bringe rettferdighet for det største bruddet mot menneskelig rettferdighet, sier Marvin Hier.

Ifølge en pressemelding fra Simon Wiesenthal-senteret hjalp Wiesenthal til med å stille over 1100 nazister for retten for deres forbrytelser under Nazi-Tyskland.

- Når historien ser seg tilbake, vil jeg at folk skal vite at nazistene ikke kunne drepe millioner av mennesker og slippe unna med det, har Simon Wiesenthal sagt om sin egen gjerning.

MEDALJE: Simon Wiesenthal har fått mye oppmerksomhet i forbindelse med sin jakt på gamle nazi-forbrytere fra Andre verdenskrig. Her med en medalje han fikk fra den østerrikske presidenten Heinz Fisher i sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer