-  Simona hatet ham

Simona (21) likte aldri samboeren til moren, og det var en krangel mellom de to som skal ha utløst familietragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble både Inger Marie Kjølsund (54) og datteren Simona drept av morens samboer.

Fra første dag skal Simona ha hatt et konfliktfylt forhold til sin mors samboer, noe som blant annet skal ha resultert i at hun anmeldte ham for legemsbeskadigelse. Men saken ble henlagt.

-  Hun har alltid hatet ham, sier en god venninne av Simona. -  For litt over et år siden fortalte hun meg at hun var redd for sin stefar. Hun beskrev ham som «klin gæren» og syk. Jeg hadde ikke blitt overrasket om Simona fortalte ham akkurat hva hun mente om ham. Dette kan ha vært roten til en større konflikt, sier Simonas tidligere sjef, Geir Monge.

Konfliktfylt forhold

Ifølge seksjonssjef ved etterforskningsavdelingen i Fredrikstad, Geir Kristiansen, er familietragedien et resultat av et konfliktfylt forhold mellom siktede og samboers datter.

Siktede har sagt i avhør at handlingen skjedde med bakgrunn i en situasjon som oppsto der og da.-  Utover dette kan vi ikke kommentere motivet, sier Kristiansen til Dagbladet.

-  Min eneste kommentar er at dette er forferdelig familietragedie, sier siktedes forsvarer Svein Schønberg.

Mannen ble avhørt onsdag ettermiddag og erkjente de faktiske forhold. Han samtykket i går til fire ukers varetekt. Han vil konferere nærmere med sin forsvarer når det gjelder straffskyld, og det kan bli aktuelt med en rekonstruksjon av saken på et seinere tidspunkt.

Den siktede 64-åringen beskrives av flere som en karismatisk og sosial mann som brydde seg om sine medmennesker. I sjakkmiljøet var han en høyt respektert spiller.

-  God kamerat

-  Han var en veldig god kamerat. Han har vært en av mine beste venner siden vi var 14- 15 år. Vi utviklet interessen for sjakk sammen. Han var virkelig god og ble klubbmester. Hadde han fortsatt, ville han ha blitt en av landets beste sjakkspillere, sier en av den siktedes kamerater, som har lyst til å besøke den siktede i fengselet. Han ønsker å være anonym.

-  Han var en grei og rolig type. Jeg fikk aldri inntrykk av at han var voldelig, og jeg ble sjokkert da jeg hørte hva som hadde skjedd, sier Bjørn Berg Johansen i Fredriksstad Schakselskap.

Den siktede er utdannet økonom og jobbet i mange år som daglig leder ved familiens plastfabrikk i Fredrikstad. Bedriften ble startet av den siktedes far og hans partner i 1953.

-  Han var en god sjef. Jeg hadde aldri problemer med ham, sier en arbeider ved fabrikken.

Festet mye

Den siktede skal i sin tid som daglig leder ved fabrikken ha levd et liv fylt med penger, fest og damer. Ifølge flere kilder Dagbladet har snakket med ble han ansett som «en damenes mann». Han skal ha vært en mann med høye ambisjoner, privat og profesjonelt.

Men familiebedriften som beskrives som den siktedes store livsverk gikk konkurs.På slutten av 90-tallet ble han slått personlig konkurs.

-  Han virket misfornøyd, ble trygdet, og slet med gikt og diabetes, sier en venn av siktede.

Andre bekjente av den siktede beskriver ham som militant. Han skal ha vært svært opptatt av punktlighet.

LIKTE IKKE HVERANDRE: Simona Johansen Kjølsund (21) ble drept av morens samboer. De to kom svært dårlig overens.