Simonsen anklages for homo-hets

Wenche Lowzow, tidligere stortingsrepresentant for Høyre, og Karen-Christine Friele, leder for Forum for lesbiske og homofile i Arbeiderpartiet, mener Frp's Jan Simonsen (bildet) bruker betegnelsen «homofil» som et ukvemsord. Nå vil de saksøke ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har oppfattet uttalelsene til Simonsen som veldig ærekrenkende, sier Karen-Christine Friele. Deres advokat, Harald Stabell, sendte i går et brev til Simonsen hvor han forklarer hvordan Lowzow og Friele har reagert på Simonsens uttalelser om homofile og lesbiske. Kvinnene vil ha en unnskyldning. Får de ikke det, går det mot et søksmål på 550 000 kroner.

- Hetsen har pågått i over tre uker, Simonsen har flere ganger beskrevet at han føler seg tilgriset og dratt ned i søla fordi han er blitt kalt homofil. Selv de sterkeste homofile og lesbiske tar seg veldig nær av dette, sier Friele.
Kvinnene mener Simonsen gjentatte ganger har signalisert at homofil identitet er noe nedrig. Pengene vil de eventuelt gi til homoavisa «Blikk».

1.mai-tale

På vegne av det homofile og lesbiske miljøet ønsker Lowzow og Friele at det trekkes opp grenser for hva politikere kan si om folkegrupper de ikke respekterer.

Simonsen ble framstilt som homofil i en 1. mai-tale holdt av Arbeiderpartiets sekretær Hans Marius Johnsen. Etter det har Frp-politikeren saksøkt flere Arbeiderparti-medlemmer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer