Simonsen identifisert

Det var Henry Simonsen som ble funnet drept i leiligheten sin i Alta i forrige uke. Liket var så mishandlet at den døde var vanskelig å identifisere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

56-åringen har vært savnet siden torsdag for to uker siden, men liket i Simonsens bolig hadde så omfattende skader etter stump vold mot ansikt og hode at politiet først kunne fastslå identiteten onsdag ettermiddag.

- Identifiseringen ble foretatt på bakgrunn av analyser fra tannlege, sier politiinspektør Are B. Meedby i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Den siktede russiske kvinnen satt onsdag i nye avhør i Alta etter at hun sent tirsdag kveld ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

- Hun tar den alvorlige siktelsen tungt, men med fatning. Min klient er villig til å forklare seg, men fastholder at hun ikke har noe med drapet å gjøre, og at hun hadde forlatt Alta på det antatte drapstidspunktet, sier kvinnens advokat Bjørnar Leistad til NTB.

Påkjærer fengsling

Leistad påkjærte onsdag fengslingskjennelsen inn for Hålogaland lagmannsrett, og har et håp om at de vil klare å behandle saken før helga.

Den 56 år gamle Henry Simonsen forsvant torsdag for snart to uker siden. Onsdag ettermiddag fikk politiet bekreftet at det var Simonsen som ble funnet drept i sin egen bolig sist fredag.

- Identifiseringen ble foretatt på bakgrunn av analyser fra tannlege, sier politiinspektør Are B. Meedby i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Ble med hjem

Etterforskerne antar at Simonsen ble drept en gang mellom 5. og 6. desember.

Politiinspektør Are Meedby bekrefter overfor NTB at de fortsatt leter etter kvinnen som ble sett sammen med Henry Simonsen på vei hjem fra Skoddevarre Camping ved 19.15-tiden torsdag 5. desember. Ifølge vitner skulle hun være med Simonsen hjem.

- Men vi er først og fremst ute etter å avhøre henne som vitne. Vi mener å vite hvem hun er, og tror at hun befinner seg i Murmansk der hun skal være bosatt, sier Meedby.

Bare vitner

Simonsens russiske eks-kone ble pågrepet i sitt hjem i Oslo sist søndag. Da var hun i ferd med å pakke. Den viktigste offisielle begrunnelsen for at hun senere ble siktet for drap eller medvirkning til drap, er hennes forklaring skiller seg på vesentlige punkter fra opplysninger politiet har fått.

- Det dreier seg i hovedsak om hvor hun var på angitte tidspunkter. Politiet har så langt ikke lagt fram annet enn vitneutsagn på at hun skal ha vært i Alta da Henry Simonsen ble drept, sier Bjørnar Leistad.

Undersøker bil

Politiet håper på sin side å finne tekniske bevis som kan knytte den siktede til drapet. Den etterlyste bilen til Henry Simonsen ble tirsdag kveld funnet i Oslo.

- Vi avventer resultatene av de tekniske undersøkelsene av bilen. Så langt kan vi bare slå fast at den som har tatt Simonsens bil, som forsvant samtidig med ham, har fraktet den til Oslo, sier politiinspektør Are Meedby, som ikke vil svare på om bilen ble funnet i nærheten av siktedes bopel.

I politiavhør har den siktede forklart at hun haiket hjem til Oslo etter å ha vært innom Alta på vei hjem fra et lengre opphold i Murmansk. Det springende punktet er at hun hevder å ha vært hjemme i Oslo 30. november.

(NTB)