Simonsen klager TV 2 inn for PFU

Stortingsrepresentant Jan Simonsen (Frp) akter å klage TV 2 inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter en reportasje tidligere i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Innslaget gir et feilaktig inntrykk og stiller meg i et dårlig lys. Det blir mer enn antydet at jeg er en totalt uansvarlig person. Jeg akter derfor å klage TV 2 inn for PFU, sier Jan Simonsen til NTB.

Venn med våpen

Ifølge TV 2-nyhetene onsdag kveld, skal stortingsrepresentant Jan Simonsen flere ganger ha hatt besøk av en venn som hadde med seg våpen inn på Stortinget. Politiet skal også ha beslaglagt tre skarpe skudd på Simonsens kontor.

Mannen som skal ha tatt med våpen inn på Stortinget hvor han besøkte Jan Simonsen, var i politiets søkelys etter attentatet mot forlagsdirektør William Nygaard. Han skal også ha vært på Stortinget med våpen samtidig som han var under etterforskning i forbindelse med Nygaard-saken, ifølge TV 2.

Bekrefter besøket

Jan Simonsen bekrefter besøket av en venn med våpen på Stortinget:

- Jeg fikk besøk av en venn i 1991 eller 1992, som hadde med seg et nyinnkjøpt våpen som han ønsket å vise fram til meg. Denne vennen driver med skyting som idrett, og våpenet var kjøpt inn i den forbindelse. Våpenet var ikke ladd, og ikke utstyrt med ammunisjon. Jeg kan ikke se at dette er noe annerledes enn om jeg fikk besøk av noen som ville vise fram en ny skjorte de hadde kjøpt. Dessuten kunne jeg ikke vite hva personen ville vise fram, før vedkommende faktisk var på kontoret mitt, sier Jan Simonsen.

På direkte spørsmål sier Simonsen at vennen kan ha hatt med seg våpen på besøk «en eller to ganger».

Tar kritikk for skudd

Stortingsrepresentant Jan Simonsen har i en årrekke markert seg som en av Fremskrittspartiets fremste forkjempere for lov og orden. Når det gjelder de tre beslaglagte skuddene, tar Simonsen selvkritikk:

- Jeg ser i ettertid at det var litt dumt av meg. Jeg burde sjekket mer nøye, med tanke på faren for tyveri og sånt. Dette var tre skudd eller patroner jeg hadde stående i hyllen til pynt et års tid, sier Simonsen, som hevder at han ikke kan huske om patronene var brukt eller ikke.

Simonsen bekrefter at vennen som var på besøk med våpen, er den samme som var under etterforskning i forbindelse med attentatet mot William Nygaard, men hevder at besøkene fant sted før Nygaard-saken.

Informasjonssjef Geir Mikalsen i TV 2 tar Simonsens reaksjon med ro:

- Saken har vært jobbet lenge og grundig med. Det er vel alt som er å si. Så får vi bare avvente hva Simonsen må finne på å gjøre, Mikalsen til NTB.

(NTB)