Simonsen og Hedstrøm vant nominasjonene

STAVANGER (Dagbladet.no): Fremskrittspartiets Jan Simonsen får fire nye år på Stortinget etter at han fikk Frp Rogaland fylkeslags tillit i dag. - Dette valget er en seier for Hagen. Han trenger folk med erfaring, jubler Jan Simonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Simonsen fikk 106 stemmer mens motkandidaten Ola Ingvaldstad måtte nøye seg med 21 stemmer i nominasjonsprosessen i Rogaland Frp. Én stemme ble forkastet, og tre stemte blankt.

Simonsen var svett og tydelig nervøs da han gikk opp på talerstolen for å overtale delegatene til å stemme på ham. Han la vekt på at det er viktig at partiet står samlet, og at dette er et viktig valgår for Frp. Og det endte som Simonsen ønsket: Han fikk delegatenes støtte. - Nå må Hagen slite med meg i fire nye år, men det tror jeg han skal være glad for, sier Simonsen til Dagbladet.no.

Delegatene i Rogaland reiste seg opp og applauderte Simonsen. Skittkasting og rykter ser ut til å være glemt i vestlandsfylket.

- Denne siste tiden har tidvis vært psykisk tøff og anstrengende. Men også morsom. Jeg føler en lettelse over at seieren var så klar, sier Simonsen.

Innerst inne regnet han med at han skulle vinne nominasjonkampen i Rogaland. Han har lagt alt bak seg og ser fram til nye år på Stortinget. Kan det være aktuelt å sikte seg inn på justisminsterposten, lurte man i Stavanger.

- Nei. Justisministeren må stå opp for tidlig. Med leder for justiskomiteen kan jeg gjerne være, smiler Simonsen.

Mandag drar han på en etterlengtet ferie til Berlin.

Hedstrøm fortsetter

Også Østfold-veteranen Øystein Hedstrøm har fått fornyet tillit. Mossemannen ble nominert på topp i Østfold i dag.

Hedstrøm fikk 55 stemmer. Hans motkandidat, varaordfører Ulf I. Leirstein i Moss, fikk 40 stemmer, melder NTB.

På 2. plass kom Henrik Rød fra Halden med 51 stemmer. Jon J. Gåsvatn fra Sarpsborg, som var innstilt som nummer to av nominasjonskomiteen, fikk 44 stemmer.

Stortingsrepresentant Jørn L. Stang falt ut av listen til 2.plassen allerede i første valgomgang. Dermed måtte det en ny runde til for å kåre hvem som skulle stå som nummer to på stortingsvalglisten til Frp i Østfold.

Nominasjonskomiteen la fram sin liste i Lisleby samfunnshus i Fredrikstad.

<B>LETTET:</B> Jan Simonsen kunne tørke av svetteperlene i panna og ta i mot jubelen. I dag vant han nominasjonskampen med klar margin.