Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Simonsen saksøker Frp-topp

Stortingsrepresentant Jan Simonsen saksøker Frp Rogalands formann Solveig Horne Kolnes for ærekrenkelser, og krever inntil 100.000 kroner i oppreisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag besluttet den tidligere Frp-mannen Simonsen å gå til injuriesøksmål mot Kolnes for uttalelser hun kom med i Tabloid på TV2 og i Redaksjon 21 på NRK.

- Jeg føler meg tilsvinet av Solveig Horne Kolnes' uriktige og feilaktige påstander. De har skadet mitt gode navn og rykte, sier Simonsen til Stavanger Aftenblad.

Han sikter til Kolnes' uttalelser om at han skal ha hjulpet en «privat venn» med en skjenkebevilling, og at han skal ha sagt at barn lar seg misbruke som prostituerte frivillig.

Søksmålet inneholder krav om at Frp-toppen dømmes til å betale Simonsen inntil 100.000 kroner i oppreisning. Solveig Horne Kolnes sier til Stavanger Aftenblad at hun tar søksmålet med ro og angrer ikke på noe av det hun uttalte.

Simonsen ble ekskludert fra partiet i oktober i år.

(NTB)

Hele Norges coronakart