Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Simonsen saksøker Hagen

Stortingsrepresentant Jan Simonsen går nå til injuriesøksmål mot Carl I. Hagen, Rogaland Frp og TV 2s Gerhard Helskog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er de to programmene om den ekskluderte Frperen i TV 2s «Rikets Tilstand» og partifellenes uttalelser etter progammet som er grunnlaget for søksmålene.

Simonsen krever inntil 500 000 i oppreisning fra Hagen, skriver Nettavisen. Formann Solveig Horne Kolnes i Rogaland Frp og Frp ved sentralstyret kreves for inntil 100 000 i oppreisning fra hver.

Gerhard Helskog, leder av redaksjonen i «Rikets Tilstand», saksøkes også, og Simonsen krever inntil 250 000 kroner i oppreisning. Simonsen krever også at eksklusjonsvedtaket fra 19. oktober kjennes ugyldig.

- Vi har vurdert om vi skal gå til injuriesøksmål mot noen i kjølvannet av programmene om nattklubben Enka og Nygaard-saken på TV 2. Selve programmene er vurdert, og vi har også vurdert hva som er blitt sagt av enkeltpersoner til mediene etterpå, sa Simonsen til NTB før dagens pressekonferanse.

Hagen sa blant annet til TV2 at Jan Simonsen fortsetter med et privat og personlig liv som er moralsk forkastelig og som ikke er akseptabelt for en stortingsrepresentant.

Et av hovedpoengene i Rikets Tilstand var at Simonsen har hjulpet sin venn Ivar Berge med å få skjenkebevilling for utestedet Enka. Berge sender på sin side inn stevning mot TV 2 og redaktør Kåre Valebrokk for påstander som kom fram i Rikets Tilstand.

(Dagbladet.no/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!