Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Simonsen til sak mot homo-rykter

Stortingsrepresentant Jan Simonsen (Frp) har besluttet å saksøke kommunalpolitisk rådgiver Hans Marius Johnsen i Arbeiderpartiet for uttalelser Johnsen kom med i en 1. mai-tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johnsens tale ble også lagt ut på Arbeiderpartiets internettsider. Tidligere statsråd Grete Berget, som er redaktør for disse internettsidene, og eierne av sidene, Arbeiderpartiet ved Thorbjørn Jagland, blir også saksøkt.

I talen omtalte Johnsen Fremskrittspartiets Jan Simonsen som homofil med pakistansk samboer.

- Der i gården kan man si at man skiller på teori og praksis, både når det gjelder synet på homofile og innvandrere, sa Johnsen i sin tale, som ble holdt i Rælingen i Akershus.

Johnsen har bedt Simonsen om unnskyldning.

Simonsen har tidligere bestemt seg for ikke å anlegge injuriesak, blant annet med en begrunnelse at slike saker vil bygge opp under fordommer mot homofile minoritetsgrupper. I stedet anlegger han sak av prinsipielle grunner for å få trukket opp en grensegang for beskyttelse av stortingspolitikeres privatliv, skriver hans advokat, Per Danielsen.

(NTB)

SAKSØKER: Jan Simonsen vil bli kvitt homo-stempelet. Han har engasjert Per Danielsen til å ta saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!