STAKK AV: I 18 måneder visste ingen hvor huskeyen Sinatra hadde tatt veien. Så dukket han plutselig opp igjen - 2000 km hjemmefra. Foto: Zuma Press / NTB scanpix
STAKK AV: I 18 måneder visste ingen hvor huskeyen Sinatra hadde tatt veien. Så dukket han plutselig opp igjen - 2000 km hjemmefra. Foto: Zuma Press / NTB scanpixVis mer

Sinatra (5) stakk av for 18 måneder siden. Dukket plutselig opp igjen - 2000 km hjemmefra

Den eventyrlystne hunden forsvant i New York og dukket opp igjen i Florida.

Hunden er som kjent menneskets beste venn, og i mange familier er en hund et kjært familiemedlem.

Stakk av

Så også for familien Willis fra Brooklyn i New York. De har en husky ved navn Sinatra, som de siste døgnene har fått massiv medieomtale for en «utflukt» litt utenom det vanlige.

Willis-familien adopterte Sinatra da han var to måneder gammel, og han ble raskt et elsket medlem av familien. Men Sinatra var av den viltre og eventyrlystne typen, og stakk av støtt og stadig.

- Sinatra var kjent for å snike seg ut av porten. Da vi fikk en leveranse i mars 2017, så stakk han, forteller husfar Lesmore Willis Jr. til ABC News.

Vanligvis dukket Sinatra opp igjen innen en time eller to, men ikke denne gangen. Sinatra var sporløst forsvunnet.

Påminner om avdød datter

Det som gjorde Sinatras forsvinning ekstra sårt for Willis-familien var at Sinatra hadde hatt et ekstra tett bånd til familiens tenåringsdatter Zion, som døde i en tragisk våpenulykke hos en venn i 2015, bare 16 år gammel.

Sinatra var opprinnelig en gave til Zion på hennes 14-årsdag, ifølge Independent. Hun elsket dyr og hadde også startet opp sin egen geskjeft, der hun gikk tur med hunder.

- Det var hennes hund, og de hadde et sterkt bånd. Hun elsket å ta ham med når hun gikk til butikken. Kjærligheten var helt åpenbar. Når han var borte så var det som å miste en del av henne, sier Willis, som også forteller at Zion og Sinatra hadde lik personlighet.

- Han er den levende legemliggjøringen av hvem hun var, sier han til Fox News.

Da Sinatra ikke dukket opp igjen etter en time eller to, som han pleide, klistret familien opp plakater i nabolaget og på lokale dyresentre.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 27.12.2014 FORVANDLET: Eldad Hagar fant huskyen Miley i livstruende tilstand på søppeldynga i 2013. Ett år senere var gjensynsgleden stor da han besøkte hunden i sitt nye hjem. Video: Hope For Paws Vis mer

Traff husky på vei til bussen

Men tiden gikk og Sinatra dukket ikke opp igjen, så vi spoler tiden 18 måneder fram, til begynnelsen av november i år. Da traff 13 år gamle Rose Verrill fra Tampa i Florida en energisk husky da hun var på vei til bussen.

Hennes mor og søster bestemte seg for å ta hunden med hjem for å se om de kunne finne ut hvem som eide ham.

De oppdaget etter hvert at hunden hadde en chip, men nummeret og navnet på chipen stemte ikke. Det eneste navnet som kunne knyttes til chipen var Willis Les.

Etter å ha søkt på Facebook fant Rose Verrill en Lesmore Willis Jr.

- Vi så at han var i Brooklyn og tenkte at det var liten sjanse for at han var eieren. Vi tok kontakt med ham for moro skyld, sier Verrill.

«Har du en husky?», skrev Verrill, som ble svært overrasket da Willis svarte henne.

Sparer kalkunlår til Sinatra

Etter å ha sendt Willis et bilde av hunden, kunne hundeeieren gledestrålende fastslå at det var Sinatra. Som altså hadde forsvunnet for 18 måneder siden i Brooklyn, 2000 km fra Tampa i Florida.

- Han kunne nesten ikke snakke Han sa om og om igjen hvor mye dette betød for ham, sier Verrill om Willis' reaksjon på å se igjen Sinatra.

Noe Willis selv bekrefter. For Sinatra betyr litt ekstra mye, som en livsbekreftende påminnelse om deres avdøde datter.

- Det er som å få tilbake en del av henne, sier Willis, som lover at Sinatra skal få noe litt ekstra godt når han kommer hjem igjen.

- Sinatra har alltid elsket å få kalkunlår på thanksgiving, så jeg skal spare et stort kalkunlår til han kommer hjem.