Sindre (15) tisset - havnet i retten

Sindre Egenes (15) ble tissetrengt i gymtimen og slo lens på utsida. Saken ble politianmeldt av skolen.

DØMT: Her ved veggen til Kvinesdal ungdomsskole tisset Sindre Egenes, og havnet i politiets strafferegister. Foto: Jarle R. Martinsen/Fædrelandsvennen
DØMT: Her ved veggen til Kvinesdal ungdomsskole tisset Sindre Egenes, og havnet i politiets strafferegister. Foto: Jarle R. Martinsen/Fædrelandsvennen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Tre dagers utvisning, 2000 kroner i bot og en plass i politiets strafferegister er prisen 15-åringen må betale for at han gjorde sitt fornødne i en gymtime.- Å bli utvist var greit nok, men å politianmelde meg er for teit, sier Sindre til Dagbladet.

Endte i rettenDet var Fædrelandsvennen som i går fortalte historien om 15-åringens første møte med rettsvesenet. Forbrytelsen skjedde på Kvinesdal ungdomsskole en mandag i oktober i fjor. Sindre hadde gym i gymsalen da han ble tissetrengt.- Jeg gikk utendørs fordi det var kjappest. Jeg tisset ikke på veggen, bare på bakken. Så kom en lærer bort og ba meg stoppe. Men jeg klarte jo ikke å stoppe når jeg først hadde begynt, sier Sindre. Læreren meldte hendelsen til skoleledelsen, som fulgte opp med å politianmelde og utvise Sindre. Etter å ha vært inne til avhør, fant politiet at 3000 kroner i bot var passende straff. Sindres far, Jarl Egenes, var derimot ikke enig. Saken endte derfor i Lister tingrett.

Vedtok boten-Jeg syntes reaksjonen var unødvendig streng, og jeg fatter ikke hvordan politi- og rettsvesen kan prioritere å bruke tid på en slik sak, sier Egenes. I går vedtok han boten, som tingretten satte ned til 2000 kroner på grunn av Sindres økonomiske situasjon og unge alder.- Alternativet er fire dagers fengsel, så vi torde ikke ta sjansen på noe annet, sier faren.Sindres forsvarer, advokat Andreas Bjørn Salvesen, kaller saken idiotisk og et pedagogisk overgrep.- Hvis du skal få ungdom til å hate skolen, er dette oppskriften på hvordan en rektor skal gå fram. Det er ingen sammenheng mellom handling og reaksjonsmønster, sier han.Hva saken kostet samfunnet, vites ikke. Men ifølge Fædrelandsvennen brukte fire offentlig ansatte en dag på tissesaken under rettsforhandlingene: En dommer, aktor, lærerassistenten som så udåden og politibetjenten som avhørte Sindre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer