Sindre (25) mener saltostuntet på brygga i Tønsberg var ufarlig

Klippestuper hevder hoppet kan sammenlignes med russisk rulett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet har fått tak i nye bilder av det spektakulære stuntet på brygga i Tønsberg. Se over!

Lørdag kveld ved 23-tiden klatret Sindre (25) opp på taket av den nordligste Kaldnes-blokka Pir 4 i Tønsberg.

Feststemte mennesker på brygga på andre siden av Kanalbroa hentet frem mobilkameraene og rettet de nervøst mot den lille skikkelsen på toppen av bygningen.

- Skal han hoppe?

Sindre (25) kastet seg ut i saltoer fra den 22-meter høye bygningen til vill jubel fra menneskene som bivånet stuntet.

Vil underholde på brygga - Jeg gjorde det fordi jeg elsker adrenalinet det gir meg, og fordi jeg ønsker at menneskene som kommer til brygga i Tønsberg om sommeren skal underholdes, sier 25-åringen, som ikke ønsker å gå ut med fullt navn.

Til Dagbladet forteller Sindre at han ikke driver med profesjonell klippestuping, men at han har trikset på trampoline og på ski hele livet.
- Interessen for å tøye grenser har vært der siden jeg var liten, sier 25-åringen.

- Bygningen i Tønsberg er muligens det høyeste jeg har hoppet fra, og jeg har hoppet der tidligere, i 2010, legger han til.

- Russisk rulett I 2010 skrev Tønsberg Blad om en mann i 20-årene som tok seg opp på det samme taket og hoppet i vannet.
— Det er bare flaks at han ikke slår seg i hjel, sa Jon Grunde Vegard, tidligere OL-deltaker i stuping, til Tønsberg Blad om stuntet den gangen.

Norges eneste utøvende klippestuper, Magnus Dehli Vigeland, mente hoppet kunne sammenlignes med russisk rulett, og slo fast at det er et farlig stunt å utføre i fylla.

- Hopp som dette kan veldig lett ende i drukning, for eksempel ved at man brekker nakken, sa Vigeland.

- Ufarlig Sindre forteller til Dagbladet at han anser stuntet som ufarlig og understreker at hoppet ikke er utført med alkohol i blodet.

- Avstanden fra taket og ut i vannet ligger på rundt fem meter inkludert båten jeg hopper over. Når jeg tar løpefart og hopper, er klaringen god. Jeg kjører båt i kanalen her hvert år, så dybden er målt på forhånd. Jeg ville aldri utsatt meg selv for et slikt stunt dersom jeg ikke var 100 prosent trygg på det, sier Sindre.

Han innrømmer likevel at ikke alt gikk som det skulle forrige gang han hoppet:

- Jeg landet litt feil og slo venstre rumpeballe. Den ble dobbelt så stor og så i grunn ganske sexy ut, men det gjorde ikke veldig vondt før dagen etter.