VIL HA FÆRRE BILER: Regjeringen i Singapore innfører kjøpeforbud på bil i en ubegrenset periode. De vil heller at folk skal ta kollektivtransport. Foto: AFP / NTB Scanpix
VIL HA FÆRRE BILER: Regjeringen i Singapore innfører kjøpeforbud på bil i en ubegrenset periode. De vil heller at folk skal ta kollektivtransport. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Singapore

Singapore: Ingen flere biler tillat på veiene, sier regjeringen

Vil heller øke kollektivtilbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringen i Singapore har bestemt at de vil fryse antallet private biler på veiene fra februar neste år.

De innfører derfor et kjøpestopp på private biler, skriver The Guardian.

Årsaken til kjøpeforbudet er at antallet biler og motorsykler på veiene øker.

I stedet vil regjeringen øke kollektivtilbudet til landets innbyggere. De neste fem årene skal de bruke 164 milliarder på å øke og oppgradere kollektivtilbudet, blant annet T-banen, som har fått mye kritikk for de mange signalfeilene, skriver avisa.

Varebiler - som lastebiler og trailere - blir fortsatt tillat å kjøpe.

For å få lov til å kjøre bil på veiene i Singapore, må man søke om tillatelse. Denne tillatelsen må man kjøpe og koster tusenvis av kroner. Denne ordningen har regjeringen økt prisen på i håp om at langt færre velger å kjøpe seg en privat bil. Virkemiddelet har ikke fungert like godt som de hadde håpet og innfører dermed kjøpeforbudet, skriver BBC.

Ifølge BBC koster en bil fire ganger så mye i Singapore som i USA.

I slutten av 2016 var det mer enn 600 000 private biler i Singapore, skriver The Guardian. Regjeringen har ikke satt noen tidsrammet for når kjøpeforbudet skal oppheves.