Singapore vil oppheve forbudet mot oral- og analsex

Men bare for heterofile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De folkevalgte i Singapore vurderer å oppheve forbudet mot oral- og analsex, men gjør unntak for homofile.

Et lovforslag som nå er til behandling, vil avkriminalisere oral- og analsex blant voksne heterofile, som til nå har vært totalforbudt, selv innenfor hjemmets fire vegger.

Lovforbudet mot «simpel usømmelighet» mellom personer av samme kjønn vil derimot bestå, selv om myndighetene ikke har trukket homofile for retten de siste årene.

Myndighetene vil også prostitusjon og sexturisme til livs. Selv om prostitusjon er lovlig i Singapore, foreslås det et forbud mot kjøp av sex fra personer under 18 år med en strafferamme på inntil sju års fengsel.

Bare det å snakke med en prostituert under 18 år, i den hensikt å kjøpe sex, vil kunne gi to års fengsel.

Strafferammen er den samme for menn fra Singapore som blir funnet skyldige i samme forbrytelser i andre land.

Turoperatører som legger til rette for dem som jakter på mindreårige prostituerte, risikerer opptil ti års fengsel dersom den nye loven blir vedtatt.

(NTB)

IAKTTAS: Publikum følger med mens en danser reklamerer for et kondommerke under Singapores første sexmesse, i november 2005. Foto: LUIS ENRIQUE ASCUI/REUTERS/SCANPIX
IAKTTAS: Publikum følger med mens en danser reklamerer for et kondommerke under Singapores første sexmesse, i november 2005. Foto: LUIS ENRIQUE ASCUI/REUTERS/SCANPIX Vis mer