Singel på boligjakt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha bodd mange år på Grünerløkka, hele 15 år i samme leilighet må jeg dessverre flytte fordi gården er solgt og de nye eierne har bestemt seg for å totalrenovere.

Det hjelper ikke at jeg, en ganske handy dame har pusset opp leiligheten til en relativt bra standard. Jeg har slipt gulver, skiftet alt av listverk. fått nye ledninger, nye vinduer, automatsikringer, malt alle rom etc. etc. Det spilte ingen rolle hvor bra stand denne leiligheten var, fordi alt skulle rives likevel. Vi leieboere har ingen rettigheter i det hele tatt, når gården skal totalrenoveres. Good bye! og rett ut. Dette synes jeg er ganske drøyt. Og det er politikerne som har bestemt at sånn skal det være.

Aner ikke hvor mange timer jeg har sittet foran pc\'n de siste par månedene. Å være singel i dagens boligmarked er ikke fest. Å kjøpe eller leie går nesten ut på ett. Det er ikke mange lappene som skiller. Et lite krypinn på 20 m2 koster 8000,- og noen er så frekke at de kaller det leilighet i tillegg. Hva skal jeg leve for når jeg må bruke over halve lønnen min til husleie, pluss strøm, og telefon. Og dumme, dumme meg har jo studert, og har et studielån å betale på i tillegg. Hadde jeg enda fått litt plass å boltre meg på for de 8000,-...

Har prøvd alt nå. Vært på visninger, der vi sto 33 håpfulle og ventet på en for sen megler. Hengt opp lapper over hele Grünerløkka, sagt i fra til alle jeg kjenner, Annonse på nett, annonse i Aften Aften, uten respons. Vel, det var en som sendte en sms og lurte på om vi ikke skulle chatte litt..

Etterlyser denne skatteletten for single, og hater alle eiendomsoppkjøpere som ødelegger alle flotte bygårder med sjel, og bygger dem om til ettroms med hems, «god» planløsning, linoleum på gulvene og stygg, stygg strie på veggen. Jeg vet at jeg er ikke alene om denne frustrasjonen. Vi er flere, mange flere.

Det eneste jeg vil, er å få et sted å bo snarest, sentrumsnært, med litt plass, til en pris det går an å leve med.