Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Singh-familien inn på teppet hos Best Western-hotellkjeden i dag

Oppvaskmøte etter artikler i Dagbladet.

VANT, MEN TAPTE: Dagbladet skrev 21. juni om Tommaso Bram, som vant mot familien Singh i retten, men som ikke fikk erstatningen på 670.000 kroner fordi Singh-selskapet hvor han var ansatt gikk konkurs. Faksimile.
VANT, MEN TAPTE: Dagbladet skrev 21. juni om Tommaso Bram, som vant mot familien Singh i retten, men som ikke fikk erstatningen på 670.000 kroner fordi Singh-selskapet hvor han var ansatt gikk konkurs. Faksimile. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Dagbladet i sommer omtalte den ugyldige oppsigelsen av tidligere hotellmanager Tommaso Bram ved Best Western Kampen Apartment Hotell, måtte familiens lederskikkelse Satinder Singh i dag inn på teppet hos Best Western Hotell-kjeden.

- Det er uheldig at det er sånne forhold på et hotell som er med i kjeden, sa styreleder Geir-Aage Tveito i Best Western Hotels Norway til Dagbladet den 26. juni i år.

- Ikke oppvaskmøte Tveito sa i juni at hvis Best Western Kampen Apartment Hotell ikke driver etter lover og regler, kan det utestenges fra kjeden.

Dagbladet har snakket med Singh-familiens representant Goldi Singh etter møtet nå i ettermiddag. Han føler at familien har blitt hengt ut av Dagbladet, og mener det ikke er dekning for å kalle dagens møte for et oppvaskmøte.

- Det var et generelt møte. Det ble ikke noen utestengning. Temaet var at Dagbladet har håndtert saken feil, sier han.

Dagbladet har idag ikke fått kontakt med ledelsen i Best Western Hotels Norway.

Feider Singh-familien, som opprinnelig er fra India, har vært involvert i flere nabofeider, slik Dagbladet tidligere har skrevet, og rettssaker og andre krangler.

Siden 2008 har familiens medlemmer og selskaper hatt minst 18 saker i forliksrådet. Minst seks saker har endt i retten, blant annet om eiendommer og oppsigelser.

Urettmessig oppsigelse - De gir seg ikke på tørre møkka, sier advokat Kjetil Edvardsen i Fagforbundet.

Hans klient, en tidligere ansatt i Singh-familiens AAAA Tannlegevakt, fikk i fjor tilkjent 110.000 kroner for urettmessig oppsigelse etter at AAAA Tannlegevakt tolket en tekstmelding fra henne som en oppsigelse.

Lagmannsretten mente derimot at den måtte leses i lys av kvinnens vanskelige situasjon.

«Ugyldig avslag» I en annen sak i fjor dømte lagmannsretten Singh-familiens AAAA Tannlegevakt til en bot på 40.000 kroner for å ha brukt en logo som kunne forveksles med Røde Kors-logoen.

For tida verserer et søksmål mot Miljøverndepartementet, hvor familien har krevd erstatning for «ugyldig avslag» på en søknad om bruksendring.

PÅKOSTET: I sju gedigne eneboliger på Mortensrud i Oslo, bor den medieskye Singh-familien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅKOSTET: I sju gedigne eneboliger på Mortensrud i Oslo, bor den medieskye Singh-familien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

«Med over 40 selskaper og millioner av avtaler, synes vi egentlig at vi havner i relativt få tvister», skriver Goldi Singh til Dagbladet på vegne av familien.

I søkelyset Goldi Singh hevdet igår at Tommaso Bram-saken ikke skulle være tema på møtet med Best Western-kjedens ledelse i dag. Bram fikk ikke erstatningspengene han hadde krav på, fordi selskapet hvor han var ansatt gikk konkurs. Bobestyreren mente selskapet hadde blitt tappet slik at Bram ikke skulle få pengene sine, noe tidligere styreleder Goldi Singh avviser bestemt.

- Vi skal diskutere flere forskjellige ting på det møtet, deriblant den saken, sa daglig leder Hege Ramm ved Best Western Hotels Norway før dagens møte.

Best Western Kampen Apartment Hotell har flere ganger vært i Arbeidstilsynets søkelys. Aftenposten skrev i fjor at litauiske stuepiker som jobbet ved hotellet hadde fått helt ned i 41 kroner timen og jobbet opptil sju dager i uka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media