Single dansker vil helst ha nordmenn

- Skyldes nok ikke bare at vi er hyggelige, sier nettdating-ekspert.

SJEKKING: Roskilde-festivalen i Danmark har i mange år vært «norges største festival», siden så mange nordmenn reiser dit. Festivalen tilbyr således en unik mulighet for danskene til å skaffe seg en partner fra det folkeslaget de finner mest tiltrekkende - nordmenn. Foto: Sara Johannessen/NTBscanpix
SJEKKING: Roskilde-festivalen i Danmark har i mange år vært «norges største festival», siden så mange nordmenn reiser dit. Festivalen tilbyr således en unik mulighet for danskene til å skaffe seg en partner fra det folkeslaget de finner mest tiltrekkende - nordmenn. Foto: Sara Johannessen/NTBscanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ferie handler ikke bare om sol, strand og avslapning, melder danske Ekstra Bladet.

For fortvilte single dansker er ferien også en gylden sjanse til å få seg en kjæreste.

En undersøkelse gjennomført av den danske nettdatingsiden Parship.dk, viser at halvparten av de spurte kunne tenke seg å finne partnere fra andre land enn Danmark i sommerferien.

- Det er gledelig å se at single dansker holder mange dører åpne for potensielle partnere, og at dette også gjelder for folk fra andre land, sier direktør Markus Fischer for International Business i Parship.dk.

Men, det kommer an på hvilket land.

Her på berget kunne vi spådd resultatene på forhånd: det er selvfølgelig nordmenn som danskene synes er mest tiltalende.

Hele 22 prosent av de single danskene kunne tenke seg en norsk sommerflørt.

På andreplass må svenskene må se seg avspist med 20 prosent.

- At dansker i så sterk grad er mer tiltrukket av nasjonaliteter som ligner på dem selv kan kanskje virke litt overraskende. Jeg hadde nok forventet at folk fra Sør-Europeiske land, slik som lidenskapelige spanjoler, og franskmenn og grekere var mer populære, sier direktøren

Tredjeplassen er delt mellom engelskmenn og italienere.

- Jeg tror det skyldes at våre medlemmer søker et seriøst forhold, og mange er nok av den oppfattelse at det er lettere å innlede et slikt forhold med nordmenn, svensker og engelskmenn.

- Da er jo ikke den språklige barrieren så stor som den kan være med andre nasjonaliteter.

Sjef Morten Gulliksen i den norske nettdatingtjenesten Sukker.no deler oppfatningen om at kultur er viktig. I kombinasjon med gode tider.

- Dette skyldes nok ikke bare at nordmenn er veldig hyggelige, selv om vi er det, sier Gulliksen.

- At Norge havner på topp har nok litt å gjøre med at det er gode tider her nå, med mulighet for arbeid og god økonomi, sier han.

Gulliksen tror likevel at varmen fra våre skandinaviske brødre og søstre er gjengjeldt.

 - Vi har ikke gjort noen lignende undersøkelse, så det er vanskelig å si noe generelt om hvilke nasjonaliteter nordmenn liker. Men, jeg har alltid hatt et inntrykk av at nordmenn er veldig begeistret for svensker og dansker, sier han.