Sink øker sexlysten Sink øker sexlysten

Dette er de virkelige afrodisiakene for menn: Sink, ginseng, ginkgobiloba og johimbin. - Østers er fulle av sink, sier androlog Ken Purvis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Altså var det noe med østers likevel. Purvis sier at han lenge var skeptisk til hvor viktig sink var for mannens sexlyst. Nyere forskning har fått ham til å tro på mineralet.

- Det er en sammenheng mellom sink og produksjonen av kjønnshormonet testosteron. Og det er en sammenheng mellom testosteron og sexlyst. Derfor er det rimelig å anta at sink har en effekt, sier Purvis.

Sink spiller en vesentlig rolle både i produksjon av testosteron og i testosteronets reaksjon med hjernen.

- Testosteron virker på lystsenteret i hjernen og utløser neurotransmitteren dopamin som gir en følelse av velvære og lyst, forklarer Purvis.

To østers, 150 gram roastbiff eller 200 gram nøttefarse oppfyller mannens dagsbehov for sink - 15 milligram. Sink fins også i blant annet kjøtt, melk, ost og fugl.

Sink i prostata

Prostatakjertelen er det organet i mannens kropp som inneholder mest sink.

- Sink stabiliserer arvestoffet i sædcellene. Dessuten virker sink bakteriedrepende. Det kan nok forebygge både prostatainfeksjon og -kreft, sier Purvis.

Andre grunner til å få i seg nok sink:

Sink brukes til å produsere proteiner og beinvev. Det påskynder sårlegning, beskytter huden og styrker immunforsvaret.

Ginseng har allerede fått stor oppmerksomhet på grunn av sine positive egenskaper. Studier viser at planten har en direkte effekt på muskulaturen i mannens penis.

- Ginseng får den glatte muskulaturen i penis til å slappe av, noe som må til for at den skal fylles med blod og svulme opp, sier Purvis.
Et annet naturprodukt som har vist seg å ha tilsvarende effekt, er treet ginkgobiloba fra Sør-Amerika. Både ginseng og ginkgobiloba fås kjøpt i helsekostforretninger.

Et reseptbelagt produkt fås på aptotekene:

- Ekstrakt fra johimbin-treet fra Vest-Afrika virker både på penis og lystsenteret i hjernen, sier Ken Purvis.

TV-trusselen

En får ikke kjøpt det her til lands, men det er likevel et faktum at spansk flue fungerer.

- En trodde lenge at det hadde effekt fordi det ga en lett irriterende kløe i urinrøret. Men nå viser det seg at spansk flue også får den glatte muskulaturen i penis til å slappe av.

Riktig kosthold er viktig, men leder nødvendigvis ikke til sengegleder. Purvis sier rett ut at TV-apperatet er en trussel mot manges sexliv.

- I dag kommer to utbrente mennesker hjem fra jobb og setter seg foran TV-en. De skal ha sex, men klokka blir fort 23.00. Bare tanken på at de skal opp klokka 07.00 neste dag virker avtennende, sier Purvis.

Purvis sier at sex er et helt rituale, som en må sette av tid til.

- En dusj, et glass vin og litt forspill kommer gjerne før samleiet. Det er litt liten plass til spontanitet i vår tid, sier andrologen.

Androlog Ken Purvis.