Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sinn Fein avviser fredsforslag

BELFAST (NTB-AFP): Sinn Fein, den politiske fløyen i Den irske republikanske hær, avviste i dag et britisk-irsk forslag for en varig fred i Nord-Irland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sinn Fein forblir ved forhandlingsbordet, forsikret nestleder Martin McGuinness samtidig med at han gjorde avslaget kjent.

- Vi har studert forslaget seriøst, og jeg tror det er riktig å si at dette dokumentet ville blitt svært dårlig mottatt i Sinn Fein. Vi godtar ikke dokumentet skal ligge til grunn for forhandlingene, og vi vil gå i mot det under de videre samtalene, sa McGuinness til BBC.

Forslaget som den britiske og irske regjeringen har lagt fram, har hatt i sikte å best mulig imøtekomme de viktigste kravene fra de største fraksjonene på protestantisk og republikansk side. Disse fraksjonene er det protestantiske partiet Ulster-unionistene og de moderate Katolske sosialdemokratene.

Sinn Fein, som ble ønsket velkommen inn i varmen til forhandlingene i september, mener forslaget favoriserer protestantene. Grunnen til at partiet uansett vil fortsette forhandlingene, er ifølge dem selv «hensynet til et forent Irland».

- Det vi kan håpe på, er at de to regjeringene innser feilen de har gjort, sa McGuinness.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!