Sinn Fein: Ikke skuffet

Den forbudte irske republikanske hær IRA er ikke skuffet over at Sinn Fein-lederen Gerry Adams ikke fikk Nobels fredspris. Adams selv sa at han er glad for at årets pris gikk til David Trimble, og til David Hume som Adams betegnet som en god venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- John har vært en krumtapp i fredsprosessen. Hadde det ikke vært for Johns mot og visjoner, ville vi ikke hatt noen fredsprosess i det hele tatt. Han har ikke latt seg rokke fra sin faste holdning, selv om han er blitt overøst av kritikk og forbannelser, sa lederen for IRAs politiske fløy.

- Jeg ønsker David Trimble alt godt. Fredsprisen fører med seg enorme forpliktelser. Nå må vi alle konsentrere oss om å føre prosessen videre så raskt det overhodet lar seg gjøre, slik at fredshåpet kan bli til virkelighet, framholdt Gerry Adams, som i dag befant seg i New York og som selv har vært nevnt som en aktuell kandidat til fredsprisen.

Alle som arbeider for en forening mellom Nord-Irland og republikken Irland, kan ta sin del av æren for årets fredspris, sa en Sinn Fein-talsmann i dag.

- Jeg mener vi kan føle at vi har vår del av fortjenesten for at Nobel-komitéen valgte å gi prisen til Nord-Irland, representert ved David Trimble og John Hume, sa Mitchel McLaughlin, som har en framtredende posisjon i Sinn Fein.

- John Humes politiske merittliste taler for seg selv, og fredsprisen vil være en ny oppmuntring til folk blant de nordirske unionistene som søker fast lederskap på veien fram mot fred. Jeg syns også David Trimble har gitt et godt svar på denne utfordringen, sa McLaughlin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer