Sinnataggen angrepet

Den lille hissigproppen er utsatt for hærverk og må sveises.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sinnataggen - den mest berømte skulpturen i Vigelandsparken i Oslo - er påført et åpent brudd i venstre ankel i løpet av det siste døgnet.

I kveld blir den populære statuen tatt ned for reparasjon. Friluftsetaten skal inntil videre passe på ham, sier operasjonsleder Hilde Walsø i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet vet ikke nøyaktig hvordan eller når skaden har skjedd, men Sinnataggen var i alle fall i orden i går kveld. Skaden ble meldt til politiet cirka klokka 14 i dag.

- Det virker som noen har dyttet kraftig til «Sinnataggen». Skaden er i foten den står på, forteller museumsleder Toril Smit ved Vigeland-museet til NTB.

Sinnataggen har blitt stjålet en gang tidligere, natt til 1. januar 1992. Den gang ble skulpturen funnet igjen og satt tilbake på plass, men da med en ekstra bolt i foten for å hindre gjentagelse.

SINNA:</B> Han har god grunn til å hisse seg opp i dag. I kveld tas Sinnataggen ned fra sokkelen for å få leget ankelskaden.
HÆRVERK: Sinnataggen må sveises.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer