«Sinnataggen» fjernes etter hærverk

Skulpturen «Sinnataggen» i Vigelandsparken i Oslo fjernes etter at noen har prøvd å sage av den foten.

ØDELAGT: Det er tydelige sagmerker på «Sinnataggen» etter at noen prøvde å sage av skulpturen tirsdag 6. april. Video: Bjørge Dahle Johansen. Foto: Oslo kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skulpturen «Sinnataggen» blir nå fjernet en periode etter at den har bitt påført skadeverk, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

Noen har forsøkt å sage av ankelen på skulpturen i Vigelandsparken i Oslo, skriver kommunen.

- Dette er skadeverk på et fredet kulturminne og forholdet vil bli politianmeldt, skriver Oslo kommune.

Hærverket skjedde natt til tirsdag.

Sjefen på Vigelandsmuseet synes det er trist.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Vi ønsker at publikum skal ha nær tilgang til kunsten til Vigeland og det er veldig synd at dette skjer. Vi håper å få løst saken raskt og at skulpturen kommer tilbake til brua så snart som mulig, skriver museumsleder Jarle Strømodden i Vigelandsmuseet i pressemeldinga.

- Det er selvsagt veldig synd og veldig trist, sier kommunikasjonsrådgiver ved Kulturetaten, Tone Kjensmo, til Dagbladet.

Hun opplyser at de jobber med politianmeldelsen, men at den ikke er levert ennå.

- Det skal sies at det har vært tilfeller av hærverk tidligere også. Det er 17 år siden sist det ble utført hærverk, så det har gått ganske lang tid uten at det har skjedd noe.

Hun kan ikke si noe om hvor lenge «Sinnataggen» blir borte.

- Den blir tatt ned og sendt til undersøkelser for å konserveres. Vi vet det er mange som nyter godt av parken i disse tider. Vi opplever at parken er et godt tilbud og «Sinnataggen» er en kjent skulptur der, sier Kjensmo.

Politiets operasjonsleder Per Ivar Iversen forteller til Dagbladet at politiet har vært på stedet i dag. De fikk melding om hærverket litt før klokka 13.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer