Sinnatagget!

Sinnataggen er blitt rosa over natta. Gjerningsmannen trolig fanget opp på video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statuen Sinnataggen i Frognerparken i Oslo er blitt malt rosa. Trolig har Vigelandsmuséet videopptak av gjerningsmannen.

- Politiet ankom stedet cirka klokken ni i dag morges og vi kan bekrefte at statuen er blitt sprayet ned og malt rosa, sier operasjonsleder Ellen Ulvin ved Oslo politidistrikt.

- På statuen var det hengt opp en plakat der det sto «Sinnataggen har rett til å være sinna! Hvor er mitt ungdomshus?» bekrefter Ulvin.

Ulvin opplyser om at politiet foreløpig ikke vet når hærverket på statuen skjedde og at de ikke har noen formening om hvem som har gjort skadeverket. Friluftsetaten i Oslo håndterer hærverket og at forholdet vil bli anmeldt.

- På video

Som et sikkerhetstiltak etter flere liknende episoder i de siste årene, har Vigelandsmuséet satt opp videokamera for å beskytte Sinnataggen.

- Vi håper at gjerningsmannen er blitt fanget opp av videokameraet vi har satt opp. Vi har ennå ikke fått sett på materialet, sier museumsleder Jarle Strømodden i Vigelandsmuséet.

Strømodden bekrefter at Sinnataggen ikke er forsikret fordi Oslo Kommune som eier og forvalter kunsten i Gustav Vigelandsparken er selvassurandør. Han kan på nåværende tidspunkt ikke gi noen tall på hvor mye det koster å reparere Sinnataggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer