Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sinne og frykt i lokalsamfunnet

- Skulle ønske han var død.

SINNE: - Det er bedre at han er i live og lider for det han har gjort, sier Shawna Swetman. Foto: Ørjan Ellingvåg
SINNE: - Det er bedre at han er i live og lider for det han har gjort, sier Shawna Swetman. Foto: Ørjan Ellingvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| FORT HOOD/KILLEEN (Dagbladet): - Soldatene som blir sendt i krigen må takle død hver eneste dag. Hva er poenget med å i det hele tatt komme tilbake om de ikke engang er trygge på sin egen dørstokk?

Shawna Swetman (23) er opprørt da Dagbladet møter henne på en bensinstasjon i Killeen fredag morgen. Klistermerket med «Støtt troppene våre» på bilen hennes er ikke bare en generell støtteerklæringen. Hele Swetmans familie jobber i millitæret. Ektemannen hennes er akkurat nå i Irak for fjerde gang, og Shawnas mor er også i Irak som soldat.

- Jeg er bekymret for dem hele tiden, men det blir enda verre når slike ting som dette skjer her hjemme, sier hun.

Hun fikk først høre om gårsdagens skyting da ektemannen ringte fra Irak.

- Jeg var i ferd med å gå i parken med de to barna våre, da han sa det var skyting inne på millitærbasen, sier hun.

- Vi satt innelåst i mange timer, og turte ikke åpne døren da noen banket på. Barna var veldig redde, og det var en utrolig skummel opplevelse. Nå er jeg bare knust på vegne av lokalsamfunnet.

Føler sinne
Pensjonisten James Warriner er bare sint.

- Jeg kan ikke forstå hvorfor den mannen gjorde det han gjorde. Hvordan kan man ikke føle sinne når noe sånt skjer med guttene våre? sier Warriner (64), som i går kveld deltok i gudstjeneste i sin lokale kirke for å minnes de drepte og sårede soldatene.

UFORSTÅELIG: - Jeg kan ikke forstå hvorfor den mannen gjorde det han gjorde, sier James Warriner. Foto: Ørjan Ellingvåg
UFORSTÅELIG: - Jeg kan ikke forstå hvorfor den mannen gjorde det han gjorde, sier James Warriner. Foto: Ørjan Ellingvåg Vis mer

- Jeg må innrømme at jeg ikke ble lei meg da jeg først hørte gjerningsmannen hadde blitt drept. Og da jeg hørte kontrabeskjeden om at han hadde overlevd likevel, ble jeg rett og slett sint.

- Må lide

Shawna Swetman sier hun også syntes det var urettferdig at Nidal Malik Hasan ikke var drept, men nå ser hun annerledes på saken.

- Det er bedre at han er i live og lider for det han har gjort, sier hun.

- Nå må han tenke på det hver eneste dag.

DRAPSMANNEN: Nidal Malik Hasan.Foto: AP
DRAPSMANNEN: Nidal Malik Hasan.Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media