Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sinne og sorg

Vennene er bitre og i sorg. Bestekameraten Aleksander (17) ble kjørt ned av en bil morgenen etter en hyggelig 17. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORSGRUNN (Dagbladet): En 25-åring som er arrestert, er siktet for uaktsomt bildrap og for å ha stukket av fra ulykkesstedet.

Kameratgjengen feiret 17. mai sammen med Aleksander Ness. En hyggelig kveld og en natt i bil rundt i Porsgrunn endte i en tragedie for den unge gutten da han skulle kjøre hjem på mopeden.

- Det er fælt å tenke på. Jeg sa til Aleksander at jeg kunne kjøre ham hjem. Men han ville ha med seg mopeden, sier Kristian Stokke (19) til Dagbladet.

Meid ned

Minutter etter at de sa farvel, ble 17-åringen kjørt ned bakfra på bybrua i Porsgrunn. Noen få timer etter var en 25-åring arrestert og siktet for uaktsomt bildrap.

- Det ser ut som bilføreren er tatt. Det er vi glad for. Det han gjorde er forferdelig. Han kunne kanskje ha reddet livet til Aleksander om han hadde stoppet, sier kameratgjengen.

I går formiddag hørte de nyheten om 17-åringen som var meid ned og drept. De fryktet det verste. Sjokket kom kort tid etter.

Trøst

I går kveld var de hjemme hos foreldrene til Aleksander. Alle forsøkte å trøste hverandre. På bybrua ble det lagt ned roser og minnekort til den unge gutten. Og et par sigaretter og en pakke Tiedemanns Rød. Det var Aleksanders favorittmerke.

- Vi hadde det kjempemoro 17. mai. Det er ufattelig at dagen etter skulle bli sånn, sier Tommy Simonsen, Kim Kåsa, Toni Aasen og Kristian Stokke.

De er bestekamerater til den drepte. I gjengen ble han aldri kalt Aleksander - men bare med etternavn: Ness. Om kvelden 17. mai var de på tur ved Kverndammen og grillet pølser og hadde det gøy. Seint på kvelden dro de til byen. Noen gikk hjem.

- Aleksander og jeg «rånet» rundt. Vi snakket med folk og hadde det hyggelig. Klokka var fem på halv fem om morgenen da Aleksander satte seg på mopeden, sier Kristian Stokke.

Humørspreder

Med bitterhet mot den 25 år gamle bilisten, med tårer i øynene, men med gode minner forteller kameratene gjerne om «Ness».

- Han var en humørspreder, hadde alltid den beste vitsen og dilla på å mekke moped, er deres konklusjon.

17-åringen var elev ved Skogmo videregående skole og skulle utdanne seg innen bygningsfaget. I går ettermiddag var medelever og venner samlet på brua i Porsgrunn, til sammen et hundretalls ungdommer.

- Han som kjørte ned Aleksander, skulle ha stoppet, hjulpet til og meldt seg, sier Caroline Karlsen.

Hun er barndomsvenn med den drepte. Hun traff ham tilfeldigvis på bybrua i solskinn 17. mai om dagen.

Seint på kvelden i går kom mange tilbake til brua. De hadde vært der flere ganger i løpet av dagen.

- Det er en trøst, vår måte å bearbeide sorgen på. Vi snakker om Aleksander og trøster hverandre, sier Tommy Simonsen.

VENNENE: Bestekameratene Tommy Simonsen, Kim Kåsa, Toni Aasen og Kristian Stokke feiret 17. mai sammen med Aleksander. Kristian sa farvel like før han ble påkjørt og drept.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media